23948sdkhjf

Kommune overvinder selskabs-bøvl og sætter solceller på tagene

Furesø Byråd har netop besluttet at etablere et solcelle-selskab. Derved bliver det muligt at sætte solceller på tagene af skoler, sportshaller og andre kommunale bygninger. Furesø Kommune har finansieringen på plads og er langt med første udbud. 

Kommunen er en af de allerførste herhjemme, der kommer i gang med solceller på kommunale tage.

Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

- Der er et stort potentiale for at sætte solceller på vores mange kommunale tage. Det er vigtigt for vores mål om at blive CO2-neutral i Furesø Kommune i 2030. Når byrådet i enighed nu etablerer et solcelleselskab, skyldes det, at kommunerne ikke selv kan etablere solceller på egne tage, og at arealerne hver for sig er få små til at være interessante for private firmaer. Derfor må vi etablere vores eget selskab, selv om det er bøvlet, for at kommer videre med klimadagsordenen, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Stor CO2-besparelse

Fra 2023-2026 vil der blive etableret solcelleanlæg for 3107 kWp svarende til 18.500 kvadratmeter solceller. Alene i 2023 vil der blive etableret solceller for 777 kWp på 4600 kvadratmeter på Furesøs tage. Det gælder blandt andet på Stavnsholtskolen og Værløse Svømmehal.

De mange solceller, der gør det muligt at producere grøn strøm, vil give en samlet CO2-besparelse fra 2027 på cirka 1880 tons hvert år.

Overskud skal etableres i nye klimatiltag

Formålet med ’Furesø Kommune Klimaselskab af 2023’ er ikke at generere et økonomisk afkast til kommunen, men alene at skabe muligheden for at etablere grøn strøm via solceller indenfor en økonomi i balance på sigt. Hvis der genereres overskud, investeres det i nye klimatiltag. 

Furesø Kommune vil samtidig undersøge, om der er mulighed og interesse for at etablere energifællesskab i samarbejde med borgere og virksomheder i kommunen for sammen at løfte mulighederne for at producere grøn strøm og reducere udledning af CO2.

- Vi vil gerne have borgere, forsyningsselskaber og andre virksomheder med i dette samarbejde, så vi kan få endnu mere grøn strøm i stikkontakterne i kommunen. Der er store potentialer for den grønne omstilling her, siger Ole Bondo Christensen.

Furesø Kommune Klimaselskab af 2023

  • Selskabet stiftes som et aps i 2023 med navnet ”Furesø Kommunes Klimaselskab af 2023”. 
  • Klima indgår i navnet, så selskabet kan bruges til eventuelle andre tiltag ud over solceller.
  • Det forventes, at der installeres 777 kWp for de 8,32 millioner kroner, der er afsat til selskabet i 2023. 
  • Selskabet er en kommerciel virksomhed, som kommunen ejer, og skal som udgangspunkt sælge sin grønne strøm til kommunen til markedspris og eventuel overskudsstrøm sælges til el-nettet ligeledes på markedsvilkår.

Kilde: Furesø Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141