23948sdkhjf

Fast forbindelse mellem Als og Fyn: Forundersøgelsen udvides

Sund & Bælt og Vejdirektoratet er i gang med at gennemføre en forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn, og nu udvider de området for undersøgelsen

Naturen er vigtig.

Så simpel er forklaring faktisk på, hvorfor forligskredsen bag vejdelen af Infrastrukturplan 2035 – Fremtidens Veje har sagt ja til at udvide området, hvor forundersøgelserne til en fast forbindelse mellem Als og Fyn finder sted. 

De foreløbige analyseresultater har nemlig vist, at der er udfordringer i det eksisterende undersøgelsesområde i forhold til Natura 2000-området, som er beskyttede naturområder i EU. Det er områder, der skal bevare og beskytte naturtyper og vilde dyre- og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene.

Det er ikke kun Natura 2000-områder, som har skabt udfordringer. Det har geotekniske funderingsforhold og sikkerheden i forhold til sejlads i området også.

Udfordringerne har medført, at Sund & Bælt og Vejdirektoratet nu har bedt om, at man udvider forundersøgelsesområdet mod nordvest samt inkluderer en mulig perspektivering af yderligere ét område nord for det udvidede område.

Og det har forligskredsen bag aftalen givet grønt lys til.

En del af Infrastrukturplanen

Forundersøgelsen om den faste forbindelse mellem den sydjyske ø Als og Fyn er en del af Infrastrukturplan 2035, og der er afsat 20 mio. kr. til undersøgelsen.

Undersøgelsen foregår over tre årig periode frem mod udgangen af 2024. Her er opgaven er at se nærmere på forskellige linjeføringer, tekniske løsninger og miljømæssige konsekvenser og hensyn. 

En etablering af en fast forbindelse mellem Als og Fyn er ikke en del af Infrastrukturplan 2035 og vil i givet fald skulle besluttes særskilt. Derfor er målet med de igangværende undersøgelser også at konkretisere og kvalificere beslutningsgrundlaget for en videre politisk drøftelse af projektet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065