23948sdkhjf

Væk med torvecenter: Nu lyder startskuddet til stort A. Enggaard-projekt

Betonkonstruktion i Silkeborg viger pladsen for et 20-etagers tårn med 270 lejligheder

Et 20-etagers højt boligtårn på 70 meter skal snart pryde området ved Fredensgade og Christian 8.s Vej midt i Silkeborg. Men inden komplekset, Fredensgård, med 270 lejligheder kan se dagens lys, skal de sidste rester af de eksisterende bygninger fjernes.

Entreprenørmaskiner indleder næste uge det omfattende arbejde med at nedrive Torvecenteret, lejlighedskomplekset og parkeringskælderen på stedet.

A. Enggaard står sammen med pensionskassen PKA bag projektet. Sammen med boligerne bliver der også indrettet erhvervslokaler i de nye Fredensgård-bygninger.

- Vi har tidligere ryddet bygningerne og fjernet blandt andet vinduer, døre og murstensfacader, og nu er turen altså kommet til betonkonstruktionen, siger projektleder Ole Ruby Eskildsen fra A. Enggaard i en pressemeddelelse.

Effekter og indmad

Tidligere i processen har foreninger, borgere og virksomheder kvit og frit hentet møbler, lamper, skabe og andre effekter fra Torvecentret. Herefter blev resten af effekterne fjernet i samarbejde med nedrivningsvirksomheden Kingo Karlsen, der sikrede, at glaspartier, parketgulve, jern og andre materialer bliver anvendt til nye formål.

Nu fortsætter man ad samme spor:

- Vi skal naturligvis sortere jern, stål og beton i forbindelse med, at arbejdet skrider frem, og der genbruges så meget af det som muligt. For eksempel bliver betonen knust og genbrugt i andre projekter, siger Ole Ruby Eskildsen.

Arbejdet med at fjerne bygningerne begynder i det nordøstlige hjørne, hvor Torvecenteret og lejlighederne mødes ud mod Christian 8.s Vej, hvorefter entreprenørmaskinerne bevæger sig hele vejen rundt på grunden og bryder bygningerne ned.

- Vi forventer, at alle bygninger er revet ned omkring nytår, hvorefter vi kan begynde med forberedelserne til etableringen af en ny parkeringskælder, siger Ole Ruby Eskildsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109