23948sdkhjf

Tegnestue sætter strøm til ny afdeling: Vil være førende inden for energiarkitektur

Fokus vil udelukkende være på projekter inden for energi- og forsyningssektoren, som vil efterlade deres tydelige præg på det danske landskab

Tegnestuen Friis & Moltke opretter en ny afdeling for energiarkitektur under navnet FM Energy. Her vil man udelukkende koncentrere sig om projekter inden for energi- og forsyningssektoren.

- Vi agter at være førende inden for energiarkitektur. Vi ser et behov for aktiv planlægning, der sikrer arkitektonisk kvalitet i de store kommende energianlæg, der udgør en af de største anlægsopgaver i dansk historie, siger Kim Flensborg, der er leder FM Energy, om ambitionerne i en pressemeddelelse.

Satsningen udspringer af, at der i øjeblikket planlægges flere store energiprojekter i det åbne land. Projekterne skal typisk rumme vindmøller, solcelleparker, Power2X og biogasanlæg. På grund af deres størrelse vil de få markant indflydelse på det danske landskab.

- FM Energy er vores bidrag til, at den grønne omstilling får et arkitektonisk udtryk, som gør den værd at se på, og kommer til at spille en positiv rolle på det sted, den placeres, lyder det fra Kim Flensborg.

- Vi har de seneste år set alt for mange datacentre, højlagre og andet godt, pakket ind i bygninger, der ikke bidrager til de omgivelser, de er en del af. Vi ser masser af muligheder for at skabe merværdi for bygherren, borgerne i nærområdet og samfundet som helhed, fortsætter han.

Friis & Moltke står bag en række energianlæg i ind- og udland, herunder Lisbjerg Forbrændingsanlæg, L90 i Esbjerg og Norbis Park i Aalborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125