23948sdkhjf

Stort vandløbsprojekt er tredoblet i pris

Prisen er vokset fra 12,5 mio. kroner til nu forventet 36,6 mio. kroner

Regningen for at få Gudenåen til at sno sig i sit gamle åløb fra Vestbirksøerne og forbi Vestbirk Vandkraftværk er endnu engang blevet større. 

Faktisk er prisen steget til det tredobbelte siden projektstarten i 2016, skriver Horsens Folkeblad

Oprindeligt var forventningen en pris på 12,5 mio. kr., som blev opjusteret til 27 mio. kr. sidste år, mens forventningen fra natur- og miljøafdelingen i Horsens Kommune nu lyder på 36,6 mio. kr.

Rikke Østergaard Christensen (R), der er formand for bæredygtigheds-, klima- og naturudvalget i kommunen, kalder prisstigningen for voldsom. Hun understreger samtidigt over for det lokale medie, at projektet er et, Horsens Kommune får fuldt finansieret igennem EU's hav- og fiskerifond.

Om årsagerne til stigningen fremhæver hun blandt andet prisstigninger, og at der er nogle løsninger, som skal gøres på en anden måde, end det var lagt op til i første omgang. 

Det gælder især tømningen af Brevad Sø, hvor grænseværdier for nogle metaller er for høje og dermed fordyrer tømningen. 

Vandløbsprojektet indebærer helt overordnet, at de sidste spærringer for Gudenåens frie løb bliver fjernet - herunder spærredæmningen i den nordlige del af Bredvad Sø, så søen vil blive tømt. På bunden findes nemlig det oprindelige åløb, og når vandstanden falder, kan åen stort set genetableres. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094