23948sdkhjf

Ambitiøst FDF-projekt får millionstøtte

Herning Kommune støtter FDF Linds projekt om nyt kredshus. Resten af finansieringen skal hentes via fonde

Byrådet i Herning Kommune har med årets budgetforlig sat 2,6 mio. kr. af til FDF Linds planer om at opføre et nyt kredshus på Tavlundvej syd for Lind. 

Det skriver Herning Folkeblad

Kredshuset har fået navnet Tilia og skal bestå af et hovedhus kaldet Stammen med plads til 150 personer samt fem mindre bygninger. Det er ikke kun tiltænkt FDF men også skoler, daginstitutioner, plejehjem og andre i byen. 

I alt løber projektet op i 15-17 mio. kr., som foruden pengene fra kommunen skal hentes via fonde. Friluftsrådet har givet tilsagn om 300.000 kr. til projektet, Norlys Vækstpulje 100.000 kr., mens FDF Lind selv bidrager med 400.000-500.000 kr.

-  Vi er mega glade for, at Herning Kommune er positive over for vores projekt og har fundet plads til os i budgetforliget. Det er et stort skulderklap og giver et godt rygstød i det arbejde, vi nu skal i gang med, når vi skal søge resten af pengene hos fonde, siger Birgitte Henriksen, næstformand i FDF Lind og projektleder på byggeplanerne, til det lokale medie. 

- Vi har stor tiltro til, at vi kan finde resten af pengene. Projektet er lavet, så det kan skaleres, men indtil videre har vi fortsat udgangspunkt i de skitser, vi har fået lavet, fortæller hun. 

Det er også en del af budgetforliget, at kommunen køber det gamle kredshus på Indertoften, der er ramt af skimmelsvamp. Det skal nedrives, så der kan laves ny byudvikling på stedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079