23948sdkhjf

MT Højgaard-selskab vinder byggepartnerskab til en halv milliard

Hørsholm Kommune forventer at benytte partnerskabet til bygge- og renoveringsprojekter over de næste fire – seks år

En række entreprenør-, arkitekt- og ingeniørfirmaer har ventet i spænding. Nu har Hørsholm Kommune så afsløret, hvem der skal indgå i det strategisk byggepartnerskab "Høst" og dermed være med til at udvide kommunens kapacitet på daginstitutionsområdet de kommende år.

Vinderholdet består af entreprenør Enemærke & Petersen, arkitekt Nøhr & Sigsgaard, ingeniør Dominia og landskabsarkitekterne Kragh & Berglund. Kvartetten skal de kommende år samarbejde med kommunens bygherreorganisation.

Høst står for Hørsholm Kommunes Strategiske Team. Hørsholm Kommune forventer at benytte byggepartnerskabet til bygge- og renoveringsprojekter over de næste 4-6 år.

Den samlede værdi af rammeaftalen udgør maksimalt 512 mio. kr., ifølge en meddelelse fra MT Højgaard, Enemærke & Petersens moderselskab.

Erfarne folk

Strategiske byggepartnerskaber har i de seneste syv år primært været udførselsrammen om de helt store kommuner og boligforeningers byggeprojekter. Hørsholm Kommune er en af de første mindre offentlige organisationer, der indgår i et strategisk partnerskab.

Vinderteamet kender allerede hinanden godt fra et andet, markant byggepartnerskab, fortæller partnerskabsdirektør Morten Enkebølle fra Enemærke & Petersen:

- Vores team kommer med omfattende erfaring fra det strategiske partnerskab TRUST II, som løser byggeprojekter for Københavns Kommune. Her har vi oplevet, at partnerskabet er en af nøglerne til at løse mange af de udfordringer, som findes i byggebranchens klassiske strukturerer, udtaler han i en pressemeddelelse.

Mere end institutioner

Hørsholm Kommune har vedtaget mål for bæredygtighed i byggeri og renovering, som bliver et omdrejningspunkt for partnerskabet.

- I Høst-partnerskabet tager vi allerede i onboarding-processen fat i arbejdet med at videreudvikle samarbejdsprocesser og metoder til at bygge og agere mere bæredygtigt i hele byggeprocessen, fortæller programleder Line Maj Aagreen.

Udover selve byggeriet, der handler om at udvide kapaciteten og forbedre de fysiske rammer på dagtilbudsområdet, kommer det med en række andre budgetønsker, som – med kommunens ord - skal optimere ejendomsporteføljen og skabe bedre rammer for alle kommunens brugere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125