23948sdkhjf

DGI vil bygge nyt hovedsæde sammen med bibliotek og kulturhus

Idrætsorganisationen arbejder med en byggesum på op mod 80 mio. kr.

Vejle bliver fremover udgangspunktet for DGI’s arbejde med at styrke motion og breddeidræt i Danmark.

Det står klart, efter at idrætsorganisationen har fået godkendt et bud på et 5.000 kvm stort byggefelt ved Willy Sørensens Plads 1 i Vejle.

Byggeplanerne omfatter et landskontor med en grundplan på 1000 - 1400 kvm og op mod tre etager. De mange kvadratmeter skal give plads til 175 DGI-medarbejdere, skriver Vejle Amts Folkeblad.

DGI arbejder ifølge avisen med en byggesum på 70-80 mio. kr. 60 pct. skal finansieres via realkreditlån, mens organisationen vil stille med de resterende 40 pct. som egenfinansiering via salg af værdipapirer.

Ét bud

Sagen om salget af grunden var på et lukket byrådsmøde i Vejle Kommune onsdag den 5. oktober 2023, aften. Her besluttede byrådet, ifølge en pressemeddelelse fra kommunen, at DGI får retten til at købe grunden, hvor de ønsker at bygge deres nye landskontor. 

Med til historien hører også, at der kun kom ét bud, , og det var fra DGI.

Tilbudsgiver skulle blandt andet vælges ud fra, hvordan projektet kan skabe synergi med kommunens nye bibliotek og kulturhus, samt med de aktiviteter, der allerede er i området.

Ravn Arkitektur skal tegne

Næste skridt hen imod et egentligt salg er, at DGI nu i samarbejde med Vejle Kommune skal lave et forslag til en udviklings- og bebyggelsesplan for området. 

Planen skal vise, hvordan området kan bruges til et nyt bibliotek og kulturhus sammen med DGI's nye hovedsæde. Planen skal også indeholde en skitse til arkitekturen for DGI's nye hovedsæde, og her har DGI allieret sig med Ravn Arkitektur.

Byrådet skal så tage endelig stilling til planen, inden DGI kan overtage grunden. Dette forventes at ske i foråret 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125