23948sdkhjf

Efter konkurs: Plejecenter tæt på ny entreprenør

Fem entreprenører er bragt i spil til at afslutte et plejecenter til mere end 100 mio. kr. efter JFP's konkurs for mere end et år siden

Arbejdet blev stoppet på adskillige byggepladser, da den store entreprenørvirksomhed JFP måtte opgive ævred og indgive en konkursbegæring i juni 2022.

Konkursen satte også udvidelsen af Plejehjem Toftehaven i Ballerup i stå. Efter mere end et års stilstand er der nu igen aktivitet på byggepladsen, ifølge SN.dk.

Fem entreprenører er blevet prækvalificeret til at overtage projektet i den nuværende fase og afslutte byggeriet. 

Der er tale om C.C. Contractor, Dansk Boligbyg, GVL, Adserballe & Knudsen samt Jønsson. Det fremgår af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Kontraktunderskrivelsen er planlagt til den 1. december i år.

Totalentreprisen omfatter opførelsen af 48 nye plejeboliger som et supplement til de eksisterende 68 plejeboliger i Toftehaven. Derudover inkluderer projektet ombygning af en eksisterende afdeling på plejecenteret.

Flere års forsinkelse

Allerede nu er Boligselskabet Baldersbo, der fungerer som bygherre og ejer af byggegrunden, i gang med at rydde grunden for at lette opstarten for den kommende entreprenør. Forberedelsen indebærer blandt andet fjernelse af 2.200 tons jord fra området.

I juni 2020 oplyste Baldersbo, at projektet forventedes at koste 100 mio. kr. og at plejecenterudvidelsen forventedes at være færdig i slutningen af 2022.

Ansvaret for at realisere byggeplanerne blev tildelt JFP, som vandt udbuddet for udvidelsen af Toftehaven i november 2020.

Hvor meget den konkursrelaterede byggepause har kostet, fremgår ikke. I det nye udbud har totalentreprisen på færdiggørelsen af Toftehaven dog en anslået værdi på 110 mio. kr. 

Samme sted er byggeslut nu sat til andet kvartal 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11