23948sdkhjf

Udvikler skyder ekstra 300 millioner i Odense-bydel

Ifølge koncerndirektør er det nye projekt betydeligt dyrere det andre en række af Barfoed Groups andre byggerier i Odense

Nær universitet og forskerpark i det sydlige Odense har udvikleren Barfoed Group siden 2010 haft 188 boliger. Nu kommer der mange flere nye boliger i området.

Primo 2024 er ifølge det fynske ejendomsselskab byggestart på nye 118 boliger fordelt på 81 livsstilsboliger og 37 ungdomsboliger.

Projektværdien ligger på cirka 300 mio. kr., og de mange nye boliger skulle være klar til indflytning i sommeren 2025.

- Det er betydeligt dyrere at bygge det vi bygger på Munkebjerg Park end nogle af de byggerier, som man ser andre steder i byen, men det kan vi tillade os, fordi vi er langsigtet investor i byen, siger koncerndirektør Frederik Barfoed i en pressemeddelelse.

Femdobling af antal boliger

Livsstilsboliger bliver samlet cirka 5750 kvm boligareal plus cirka 2.900 kvm parkeringskælder med direkte elevatoradgang til boligerne. Helt på toppen får boligerne grønne tage og solceller. Lejlighederne får altaner og terrasser, og der etableres fælles tagterrasser.

Desuden opføres 37 nye tagboliger, primært målrettet unge mennesker. Boligerne opføres i forlængelse af den første etape af boliger fra 2010, hvor de nuværende boliger nu også i fremtiden får adgang til tagterrasser.

Samtidig gennemføres en omfattende renovering og løft af facaderne, så de oprindelige boliger sammen med de nye smelter mere ind i den arkitektoniske værdi i bydelen.

Da de første 188 boliger i Munkebjerg Parkstod klar lød ambitionen, at Barfoed Group vil mere end femdoble dette tal.

- Odense udvikler sig meget i området omkring Munkebjerg Park de kommende år med nyt OUH, Syddansk Universitet og senest Novo Nordisk planer i byen, så vi vil over de kommende år fortsætte udviklingen af området, hvor vi fortsat har en del byggeretter til både bolig og erhverv til rådighed, så jeg forventer at vi er med i udviklingen af byen med nye byggerier også de kommende år, udtaler Frederik Barfoed.

Juul Frost Arkitekters andel i Munkebjerg Park

Juul Frost Arkitekter har en stor finger med i udviklingen af Munkebjerg Park i Odense M. Arkitektfirmaet er således ansvarlige for:

Vision for Munkebjerg Park, herunder lokalplanmateriale

- Skovranken og bydelsparken: 145 familieboliger, herunder penthouselejligheder fordelt på 13.500  kvm samt 7.800 kvm grønne arealer med rekreativ klimatilpasning og fællesfunktioner

- Skovmærke og M-Tower: 63 seniorboliger fordelt på 5.000 kvm med fælles tagterrasse og væksthus samt 184 studieboliger med fitnesscenter og børnehave i stueetagen på i alt 9.300 kvm omkring områdets nye bytorv

- 1.200 kvm dagligvarebutik med grønne facader

- Munkebjerg businesspark: Flerbrugerkontorhus på 5.300 kvm, der har modtaget Miljødiplom 2020 fra BygFyn

- Ved Søen: 188 lejligheder fordelt på 5 bygninger og 10.000 kvm. Juul Frost Arkitekter har netop tegnet en udvidelse til byggeriet med penthouselejligheder på taget

- 56 rækkehuse i to og tre etager fordelt på otte rækker og 7.450 kvm

- DGNB-certificering af byområdet, der forventes afsluttet i 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125