23948sdkhjf

Brøndum-medarbejdere er sendt hjem uden løn

Forslag til en rekonstruktionsplan skal drøftes i Skifteretten sidst i oktober

Da Viborg-baserede Brøndum A/S kom under rekonstruktion i starten af uge, stillede det de ansatte i en speciel situation.

Teknikentreprenørens ansatte er nu hjemsendt uden løn. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Avisen har været i kontakt med Metal Midt Skive-Viborg, de har 20 medlemmer med ansættelse i Brøndum. De skal stå til rådighed, indtil der findes en løsning, eller at virksomheden går konkurs.

- Jeg håber selvfølgelig, at der snarest findes en løsning, men under alle omstændigheder vil jeg hævde, at hvis ikke mine medlemmer får løn i dag inden midnat (torsdag, red.), så har virksomheden ikke overholdt sin del af kontrakten med mine medlemmer, og så kan de begynde at kigge efter nyt arbejde med det samme, siger formanden for Metal Midt Skive-Viborg, Klaus Dahl Christensen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Bliver klogere sidst i oktober

Ledelsen i Brøndum indgav anmodning til om at gå i rekonstruktion mandag 2. oktober.

De to rekonstruktører i sagen har indkaldt til fordringshavermøde, hvor man skal drøfte forslag til en rekonstruktionsplan, i Skifteretten i Viborg 27. oktober.

I forbindelse med, at rekonstruktionen blev en realitet, lød det fra ledelsen, at man "har set sig nødsaget til" at indgive en anmodning til skifteretten samt, at "der er brug for det pusterum, som en rekonstruktion giver" for at løse de problemer, virksomheden har stået over for.

Kort om Brøndum

Brøndum blev grundlagt i 1943 af Axel Brøndum. Selskabets ejes i dag af tredje generation Asger Brøndum og Mette Brøndum. 

Virksomheden er blandt landets største teknikentreprenører med kompetencer inden for såvel vvs som blik, ventilation, sprinkler, fjernvarme og køl.

Kilde: CVR og virksomhedens egen hjemmeside

Brøndum A/S beskæftiger sig med teknikentrepriser og teknisk service - herunder vvs, ventilation, blik, sprinkler, køl, fjernvarme og industri, og er i sit senest offentliggjorte regnskab for 2021/22 kommet ud med et negativ resultat før skat på 5,5 mio. kr.

Regnskabet dækker perioden 1. maj 2021 - 30. april 2022 og er påvirket af et "fejlslagent" opkøb i efteråret 2021, har virksomheden selv tidligere forklaret. Her købte Brøndum aktiviteter og aktiver fra konkursboet efter Thomsen og Fals A/S i Aalborg. Dertil kommer et forsøg på en vækst i selskabets serviceforretning.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11