23948sdkhjf

Kontrakter for 6,3 milliarder til Aarsleff og Eriksson

Første etape i arbejderne med at udrulle fjernvarme i en række storkøbenhavnske kommuner starter efter årsskiftet

Det er en historisk dag for affalds- og energiselskabet Vestforbrænding, som netop har skrevet under på kontrakter til 6,3 mia. kr. med entreprenørselskaberne Per Aarsleff og M.J. Eriksson.

Parterne forventer, at det første spadestik bliver taget i første kvartal 2024. Hermed går arbejdet med at udrulle fjernvarme i en række storkøbenhavnske kommuner i gang.

- I denne første etape af Varmeplan 2030 vil vi udrulle til omkring halvdelen af de forventede 39.000 kunder, som der samlet set skal udrulles til. Det svarer til en konvertering af godt 10 pct. af landets naturgaskunder, udtaler direktør på Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel, i en pressemeddelelse.

Varmeplan 2030 blev vedtaget af Vestforbrændings bestyrelse i begyndelsen af marts 2022. Målet er at rulle fjernvarme ud til flere borgere i forsyningsselskabets 19 ejerkommuner baseret på affaldsvarme og overskudsvarme fra virksomheder og øvrige enegikilder.

I første omgang rulles der fjernvarme ud til flere borgere i Herlev, Ballerup, Gladsaxe, Lyngby, Furesø, Egedal og Frederikssund.

På sigt er det tanken, at flere kommuner skal have mulighed for at blive en del det fælles varmenet. Samtidig leveres mere fjernvarme fra Vestforbrænding til Vestegnens Kraftvarmeselskab.

Flere kontakter

Allerede i marts satte Vestforbrænding navn på to selskabskonsortier, som havde budt ind på de første totalentrepriser i forsyningsselskabets Varmeplan 2030. Den anslåede værdi er på over 2 mia. kr.

De var netop MJ Eriksson med Damgaard og Østergaard Entreprise samt Aarsleff med Cowi og Wicotec Kirkebjerg.

Arbejde for Vestforbrænding er ikke nyt for anlægsentreprenørerne.

Sidst i september kunne Aarlseff eksempelvis fortælle om en kontrakt på udbygningen af fjernvarmenettet i Furesø, Egedal og Frederikssund Kommune. Totalentreprisekontrakten betyder, at entreprenørselskabet både skal projektere og udføre de 75 km hoved- og distributionsledninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125