23948sdkhjf

Pakkegigant vælger vestjysk entreprenør til nyt distributionscenter

Det nye distributionscenter på Sjælland er det tredje store byggeprojekt, som parterne arbejder sammen om

I foråret 2022 overtog GLS Denmark en grund på 80.000 kvm i Ringsted Business Park. Efter en udbudsrunde har pakkedistributøren valgt Gråkjær Erhverv som totalentreprenør til et nyt distributionscenter på Sjælland.

De to parter har netop underskrevet aftalen til det 10.000 kvm store logistikcenter med fuldautomatisk sorteringsanlæg.

- Det er en opgave, der taler ind i mange af vores kernekompetencer. Vi har opført flere større lager- og logistikbygninger og ser frem til at bringe alle vores kompetencer i spil og være med til at skabe et topmoderne og effektivt distributionscenter til GLS, fortæller Henrik Skaarup, adm. direktør hos entreprenørfirmaet fra Holsterbro, i en pressemeddelelse.

200 medarbejdere og 200 chauffører

GLS er blandt de største pakkedistributører i Europa, og de seneste år er selskabet vokset markant i Danmark.

Med det nye distributionscenter Ringsted øges selskabets sjællandske kapacitet med 30-35 pct. Godt 200 medarbejdere og 200 chauffører kommer til at have deres daglige gang på stedet.

Det nye distributionscenter til GLS er tegnet af AK83 Arkitekter, der også har fungeret som bygherrerådgiver under projektet.

- Når man tegner en bygning af denne type, er det helt afgørende at skabe et godt logistisk flow både udvendigt og indvendigt. I tæt samråd med GLS har vi haft fokus på at skabe en god og intuitiv forbindelse mellem rummene, så medarbejdernes arbejdsgange optimeres, forklarer partner i AK83 Arkitekter, Morten Degner Dahl.

Ingeniørrådgiver på projektet er EKJ Rådgivende Ingeniører.

Tredje gang

Når første spadestik bliver taget til det nye distributionscenter, er det tredje gang, GLS og Gråkjær arbejder sammen om et stort byggeprojekt.

Gråkjær har derudover opført lager- og logistikejendomme til blandt andet Scandomestic og Intercargo.

Entreprenørfirmaet tager første spadestik til byggeriet til foråret 2024, og distributionscentret forventes at stå klar til aflevering medio 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109