23948sdkhjf

Kommune jagter nyt erhvervsområde efter Novo Nordisk-indtog

Odense går i forhandling med private lodsejere i jagten på areal til nyt erhvervsområde

Der er tæt på udsolgt af jord til erhvervsformål i Odense, efter medicinalkoncernen Novo Nordisk har meldt planer ud om at etablere sig i byen

Det får nu kommunen til speede anlæggelsen af et nyt erhvervsområde op nord for det område, hvor Novo Nordisk forventes at købe 84 hektar, skriver Fyens Stiftstidende

Der er mere konkret tale om op mod 300 hektar nord for Tietgenbyen Nord, som i dag er ejet af private, og som kommunen snart vil begynde at indlede forhandlinger med i etaper. 

Men først skal lokalpolitikerne nikke til, at det er den rette vej at gå; i første omgang på et møde i By- og Kulturudvalget i næste uge. 

- Vi kan se, at vi ikke kan få gjort området i Odense Vest klar til erhvervsområde så hurtigt, som vi gerne vil. Det haster med at få mere erhvervsjord, som vi kan sælge, for vi oplever fortsat stor interesse for at etablere sig i Odense. Derfor har vi sadlet om og ønsker nu at udbygge området med Tietgenbyen og Tietgenbyen Nord yderligere, siger Erik Jespersen, adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen, til Fyens Stiftstidende.

Som Licitationen tidligere har beskrevet, er Novos forventede 84 hektar placeret mellem Østre Ringvej, Niels Bohrs Allé og erhvervsområdet Tietgenbyen mod syd.

- Aftalen er ikke endelig, og vi afventer resultatet af forskellige undersøgelser. Dét sagt, så er vi meget tilfredse med denne mulighed for at udvide vores produktion i Odense, da der i dag er flere og flere mennesker, der har brug for vores medicin, end vi kan hjælpe, sagde Kristina Lee, der er funktionschef for faciliteter og relaterede services hos Novo Nordisk, i september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094