23948sdkhjf

Prisstigninger får museum til at skrue ned for ambitionerne

Fra 700 til 400 kvadratmeter. Udvidelsen af Jernbanemuseum bliver mindre end planlagt

Forsinkelser er et tilbageværende problem indenfor togdrift, men det er alligevel sjældent, forsinkelsen er så markant som her.

Det var planen, at udvidelsen og overdækningen af Midt og Vestjyllands Jernbanemuseum skulle have stået klar i 2020. Men nybyggeriet er endnu ikke gået i gang. Klagesager, pandemi og inflation har alt sammen været med til at forsinke og fordyre projektet.

Museet har taget konsekvensen af de stigende materialepriser og sat ambitionerne ned, skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Museet, som ligger i Struer, går fra en planlagt udvidelse på 700 til 400 kvm.

- Vi har fulgt prisudviklingen tæt. Da krigen i Ukraine brød ud, steg priserne på materialer i lang tid. Nu er priserne høje, men trods alt stabile. Derfor håber vi, at vi kan komme i gang i 2024, siger Kaj Rasmussen, der er formand for støtteforeningen for Jernbanemuseet, til avisen.

Lokomotiverne ruster 

Mere end fem mio. kr. blev allerede i 2019 skrabet sammen fra donationer, sponsorater og tilsagn. Pengene skal også gå til at overdække museet med en 12 meter høj bygning, som skal række over den gamle godsbygning i Struer, hvor museet hører til, og sporene omkring.

Lokomotiver, vogne og andet materiel står på udearealerne, og det bliver fortæret af den vestjyske kuling. Genstandene ruster, og formanden kalder det demotiverende for de mange frivillige, som bruger tid på at sætte de mange genstande i stand.

Men museet kan endelig se fremad mod bedre forhold med håb om start af byggeriet i 2024. Projektet er blandt andet blevet forsinket af klager fra naboer, som mente, at ødelæggelsen ville gå udover udsigten til Venø Bugt, som ligger ud for Struer.

Lokalplanen blev alligevel til sidst vedtaget til fordel for museet i maj 2022. Men indtil det skete, så var – og er - materialepriserne skudt så meget i vejret, at jernbanemuseet har neddroslet planerne. 

Udvidelsen skulle have strakt sig over 1700 kvm over to etaper. Første etape indeholdt de 700 kvm, som nu er blevet sat ned til 400.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093