23948sdkhjf

En af verdens rigeste kapitalforvaltere stod bag storkøb i Aalborg

Der var ikke kun tale om "den absolut største” handel i Søren Enggaard A/S' 50 år lange historie, da et stort boligprojekt fik ny ejer 

Det var et veritabelt kinderæg af en handel, som det nordjyske udviklingsselskab Søren Enggaard A/S landede, da et stort projekt fik ny ejer i sommer.

Køberen af de i alt 272 boliger i det sydøstlige Aalborg var ingen ringere end amerikanske Blackrock, der er en af verdens rigeste kapitalforvaltere. Det kan Ejendomswatch nu afsløre.

Samtidig var det første gang, at Søren Enggaard A/S har handlet med en udenlandsk investor, og for det tredje var det ifølge adm. direktør Carsten Enggaard ”den absolut største” handel i ejendomsselskabets historie.

Prisen er ”et godt stykke over en halv mia. kr.”, fortæller partner i mæglerfirmaet Colliers, Claus Sondrup, nu til Ejendomswatch.

Nordjysk totalentreprenør

Projektet, som det hele drejer sig om, er navngivet Steinbeck. Byggeriet på samlet cirka 23.000 kvm omfatter 272 udlejningsboliger fordelt på seks punkthuse plus 98 byhuse.

Som tidligere beskrevet i Licitationen er totalentreprenøren på det omfattende byggeri det nordjyske firma Arne Andersen Vrå.

Forventningen er, at byggeriet vil være afsluttet inden udgangen af 2024.

2.700 boliger

Og det er kun første fase af langt større byggeplaner et 34,3 hektar stort område ved kultur- og sportskomplekset Gigantium.

Fem forskellige grundejere står bag planlægningen af helheden. Der er tale om Aalborg Kommune, A. Enggaard A/S, Ceraco A/S og Aabo Sørensen samt ovennævnte Søren Enggaard A/S.

På arealet er der ifølge lokalplanen mulighed for at bygge op til 2700 boliger fordelt på 21 delområder. Desuden ventes der at blive mulighed for erhverv, institutioner, butikker med videre.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125