23948sdkhjf

DSV indgår milliardaftale med selskabet bag ny saudiarabisk by

Den danske virksomhed skal hjælpe med logistikken og finansieringen af den fremtidige kæmpeby, Neom, der skal etableres på tværs af Saudi-Arabien og Jordan

 I 2017 annoncerede den saudiske kronprins, Mohammad Bin Salman, selskabet Neom Company.

Formålet med selskabet var at bygge en ny kæmpe by, som skal styrke den saudiske økonomi ved blandt andet at skabe flere arbejdspladser og tiltrække virksomheder og iværksættere fra hele verden.

Og den nye Saudi-by får nu dansk islæt.

Den danske logistikvirksomhed DSV har således netop indgået en milliardaftale med Neom Company. Partnerskabet kommer i form af et joint venture på knap 70 mia. kr., hvor DSV kommer til at eje 49 pct. og Neom 51 pct. Det skriver DSV i en fondsbørsmeddelelse.

- Neom er blandt de største og mest komplekse projekter i verden. Det giver DSV en unik mulighed for at medvirke til at fremme den nyeste udvikling inden for innovation, teknologi og digital omstilling, forklarer Jens Bjørn Andersen, koncerndirektør i DSV, i meddelelsen.

Men DSV er faktisk ikke den eneste danske virksomhed, som er en del af det store projekt. 

Tilbage i marts kom det nemlig frem, at arkitektvirksomheden Bjarke Ingels Group har været med til at udtænke og tegne en vigtig del Neom.

Saudi Vision 2030

Den nye kæmpeby er en del af en storstilet plan, som skal reformere ørkenlandets økonomi. 

Tilbage i 2016 fremlagde kronprinsen, Mohammad Bin Salman, Saudi Vision 2030. En plan, som i grove træk handler om fremme højteknologi, underholdningsindustri, masseturisme, grøn omstilling og udenlandske investeringer for milliarder af dollars.

Men Saudi Vision 2030 kom ikke bare ud af det blå. I 2014 fik Saudi-Arabien nemlig besked på at reformere deres økonomi, så landet kunne blive mindre afhængig af olieeksport. For ellers risikerede landet at gå bankerot. Så det er altså derfor, at Saudi-Arabien er i gang med et af verdens største byggeprojekter.

Neom - Smart city

Neom er en særlig økonomisk zone i den nordvestlige del af Saudi-Arabien. Neom betyder 'ny fremtid' og er beregnet til at blive en model for bæredygtig byliv, der udelukkende drives af vedvarende energi. Et af de mest kendte Neom-projekter er "The Line", den CO2-neutrale lineære smarte by, der i øjeblikket er under opførelse ved Rødehavet.

Kilde: Kuehne+Nagel

Forventningen er, at Neom skal være Mellemøstens svar på Silicon Valley. En hovedstad for innovation, som skal tiltrække iværksættere, erhvervsledere og virksomheder fra hele verden. 

Og selvom hele Neom-projektet er anslået til at koste i omegnen af 3.500 mia. kr., så er det altså planen, at byen skal styrke ørkenlandets økonomi. Neom skal bidrage med en ny infrastruktur, og så forventer man, at den vil afføde minimum 20.000 nye jobs.

Første fase af Neom forventes at være færdig i 2025, og direktøren for den Saudi-Arabiske kæmpeby, Nadhmi Al-Nasr, er glad for det nye danske partnerskab.

- Partnerskabet vil ikke kun generere økonomisk værdi i form af tusindvis af nye jobs men vil også skabe vækst og gøre det muligt at vinde markedsandele både lokalt og i hele regionen. Dette projekt er en levendegørelse af Saudi Vision 2030, der vil skabe nye jobs og en fremtidsorienteret økonomi, siger Nadhmi Al-Nasr, adm. direktør i Neom, i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125