23948sdkhjf

Klar med udbud på 200 millioners hospitalsbyggeri

Helt som planlagt rykker nybyggeri til hjerneskadebehandling i Nordjylland nærmere med vigtigt udbud

Region Nordjylland tager næste skridt mod nybyggeriet af et nyt neurorehabiliteringscenter i Brønderslev.

Udbuddet af kontrakten på bygherrerådgivning på hospitalsbyggeriet ligger således klar for firmaer med den rette ekspertise og interesse. Det viser ny data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Som annonceret i sommer, da de nordjyske regionalpolitikere lagde sig fast på en model, skal der ikke renoveres men bygges nyt i Brønderslev. Herefter skal de gamle bygninger, der danner rammen om den hospitalsbaserede hjerneskaderehabilitering, rives ned.

Nybyggeriet til neurorehabiliteringen bliver 6.000 kvm, hvilket skal give plads til 30 sengepladser med enestuer, eget bad og toilet, træningsfaciliteter samt service- og supportfunktioner.

Tidsplan

2023 til primo 2024: Udbud af bygherrerådgivning og dispositionsforslag

2024: Projektet udbydes i totalentreprise

Primo 2025 til medio 2027: Projektering og udførelse af byggeriet

Efteråret 2027: Ibrugtagning

Kilde: Region Nordjylland

Anlægsbudgettet ligger på i alt 220 mio. kr.

Skal håndtere nyt og gammelt

Bygherrerådgiverens bidrag spænder bredt. Fra udarbejdelse af udbudsmateriale og byggeprogram, gennemførelse af EU-udbud af totalentreprisekontrakt, løbende bygherrerådgivning under projektering og udførelse, samt bygherretilsyn, kvalitetssikring og projektgranskning.

I byggeriet skal der udover de klassiske bygningsmæssige discipliner være fokus på blandt andet bæredygtighed, klima og helende aktiviteter med udgangspunkt i de nyeste principper for neurorehabilitering, rehabiliterende indsatser, lys, farvesætning, stemning med videre.

Først når de nye bygninger er i brug, rives de gamle ned. Så bygherrerådgiveren skal også udarbejde materiale, som kan danne grundlag for nedrivning og bortskaffelse af den eksisterende bygningsmasse under totalentreprisen.

Går alt som forventet, kan den nye Neurorehabilitering i Brønderslev tages i brug i løbet af 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114