23948sdkhjf

Konference: Eldrift betaler sig, viser ny analyse

En spritny analyse viser, at det kan betale sig at investere i elektriske maskiner. Der er flere samfundsmæssige gevinster 

I dag slår CO-PI Center for Offentlig-Privat innovation, dørene op for en konference om elektriske maskiner. Den henvender sig til alle i værdikæden i bygge- og anlægssektoren, og beskeden er, at det samfundsøkonomisk godt kan betale sig at investere i eldrift på byggepladsen. 

Og analysen, der er udarbejdet af EY for CO-PI viser faktisk, at der gemmer sig overraskelser. Hvis man eksempelvis skifter til eldrift, vil der spares 15 menneskeliv over en periode på blot 10 år. 

Der er især samfundsøkonomisk værdi i at anskaffe mindre maskiner på op til cirka 8 ton. Mellemstørrelsen bliver dyrere, men er ligeså nødvendig set fra et omstillingsmæssigt synspunkt. 

Konferencen vil forsøge at få så meget oplysning på området frem som muligt. Tilgængeligheden af især mellemstore og større entreprenørmaskiner på strøm, som kan køre en dag uden opladning, er meget begrænset, og det handler måske om, at bygherrerne måske stiller nogle krav, så den udvikling for alvor kommer i gang. 

Samtidig mangler der finansiel opbakning, idet de danske pengeinstitutter indtil videre har vist meget begrænset interesse for at komme med grønne tilbud på finansiering af eldrevne maskiner. 

Dagen byder også på en udstilling på Rådhuspladsen af konkrete maskiner på el.  

Læs mere side 6 og frem

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125