23948sdkhjf

Udvikler klar på konceptbyggeri nummer ni

Projekteringen af 63 boliger omkring en indendørs atriumhave går nu i gang

Udviklingsvirksomheden Tetriis går nu videre med sit første bofællesskab efter konceptet "Agorahaverne" i Jylland. Det er samtidig selskabets niende projektet i af det arkitekttegnede konceptbyggeri opført i træ med boliger omkring en overdækket atriumhave.

Så inden for de næste år kan beboerne i og omkring Kolding flytte ind i boligfællesskabet for voksne på 50 år, navngivet Marenhaven.

Bofællesskabet i Kolding får 63 to- og treværelses lejeboliger, som opføres omkring et indendørs atriumhave med plads til sociale aktiviteter. Der etableres også beboerlokale med fælleskøkken, gæsteværelse, orangeri, indendørs petanquebane og køkkenhave.

Opstart næste år

Lokalplanen for det nye boligbyggeri i den nordøstlige del af Dalby blev for nylig godkendt af Kolding Kommune. Nærmere bestemt skal bofællesskabet opføres på en grund på 3,9 ha, som Tetriis har købt.

- Vi er glade for, at lokalplanen for Marenhaven nu er på plads, og vi glæder os til at kunne opføre vores første boligfællesskab på den side af Lillebælt, udtaler Rasmus Friis, stifter i Tetriis, i en pressemeddelelse.

Projektering af det nye boligfællesskab går nu i gang – med forventet opstart i 2024.

Der er allerede opført Agorahaver i Næstved, Slagelse, Holbæk, Helsinge og Odense. Og nye projekter er på vej blandt andet i Hillerød og Glostrup.

Agorahaverne er opkaldt efter den centrale plads i antikkens græske byer, der blev brugt til mødested, handel, teater og sport. Denne plads hed en agora.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143