23948sdkhjf

Mindre tæt: Lægger op til nye 180.000 etagekvadratmeter på Aarhus Ø

Overgangen fra Aarhus Ø’s høje bygning til midtbyen bliver i en anden, mere åben skala, hvis politisk forslag bliver vedtaget. Kommunen skal finde partner til at danne et udviklingsselskab

Byggeriet på næste del af Aarhus Ø skal være lavere og mindre tæt end det, der allerede nu er bygget på Aarhus’ bynære havnearealer.

Sådan lyder et forslag til seks temaer og rammer for et kommende udbud af Pier 3, det sidste store udviklingsområde på Aarhus Ø. Magistraten i Aarhus Kommune skal forslaget på mandag.

- Med udviklingen af Pier 3, skal byen på Aarhus Ø nu til at føje sig til Aarhus Midtby, siger rådmand for Teknik og Miljø- Nicolaj Bang (K), i en pressemeddelelse.

I forslaget er den maksimale udnyttelse af arealerne reduceret til 140 - 180 pct. Til sammenligning har de allerede bebyggede dele af Aarhus Ø har en bebyggelsesprocent på 270 pct.

En udnyttelse af Pier 3 med en bebyggelsesprocent på 180 vil svare til 180.000 etagekvadratmeter.

Temaerne, der er på bordet, peger blandt andet på på et grønt bykvarter med en tydeligt forbindelse til vandet, klimamæssig og social bæredygtighed samt varierede boligformer.

I en langstrakt inddragelse af aarhusianerne er fremkommet et ønske om at skabe et bykvarter med både fritidsaktiviteter, boliger og byliv.

De seks temaer:

  • Et bykvarter forbundet med vandet og det maritime liv ved bugten
  • Et grønt bykvarter
  • Et foregangseksempel for bæredygtig byudvikling i Aarhus – klimamæssigt såvel som socialt
  • Et blandet bykvarter med varierede boligformer med spredning i beboersammensætningen og med forskellige anvendelser, der bidrager til bylivet
  • Et sundt bykvarter med plads til bevægelse på land og på vand
  • Et bykvarter, der udvikles i en åben proces og organiserer aktører i et tæt samarbejde

Kilde: Aarhus Kommune

- Det kræver en god udviklingsplan med mindre tæt byggeri, end vi før har bygget på Aarhus Ø, men noget som mere ligner Midtbyens kvarterer i sin kvalitet og funktioner, konstaterer rådmanden.

Udbud om udviklingsselskab

Allerede i august 2022 besluttede byrådet, at Aarhus Kommune sammen med en investor skal udarbejde en udviklingsplan for Pier 3 som grundlag for stiftelsen af et kommende arealudviklingsselskab.

Modellen skal sikre mere fokus på byrummene og på sammenhængen mellem de enkelte byggefelter, så der bliver skabt de bedste forudsætninger for liv mellem husene, lød det blandt andet dengang.

– Fordelen ved et selskab er netop, at vi kan fokusere mere på at skabe den højeste kvalitet og en helhedsorienteret udvikling i projekterne, som vi ikke i samme grad har haft mulighed for, når vi har udbudt enkeltprojekter til udviklere, sagde daværende rådmand for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo, i den forbindelse.

De seks temaer, som nu er præsenteret, skal danne rammen om det udbud, hvor kommunen søger en partner til at danne dette udviklingsselskab for Pier 3.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267