23948sdkhjf

Digital platform bliver obligatorisk i almene byggeprojekter

Byggeskadefonden har udviklet en ny digital platform til dokumentation af almene byggeprojekter. Den skal hjælpe de projekterende og udførende og fremtidssikre vedligehold og grønne investeringer

Næste år bliver det lovpligtigt at anvende en ny digital platform, Bygalment.dk, i almene byggeprojekter.

Byggeskadefonden står bag platformen, som samler og opbevarer projektdokumentation og data om byggerierne, så de almene boligorganisationer til enhver tid kan genfinde dem.

- Med Bygalment.dk har vi taget et vigtigt skridt i retningen af et mere digitalt alment byggeri, der vil optimere byggeriernes kvalitet, produktivitet og den efterfølgende drift, udtaler driftsdirektør i Byggeskadefonden, Kathrine Birkemark, i en pressemeddelelse.

De almene boligorganisationer får hermed et digitalt værktøj til at indsamle og opbevare projektdokumentation og data om deres projekter, så de nemt kan findes igen, når bygningerne skal driftes og renoveres – eller hvis der opstår skader.

Platformen giver også boligorganisationerne mulighed for at følge med i og kontrollere, om parterne lever op til deres forpligtelser, fx hvad angår risikovurdering og granskning af projekterne.

Hjælp til entreprenører og rådgivere

For rådgivere og entreprenører bliver platformen et værktøj til at dokumentere projekterne overfor de almene bygherrer.

- Platformen skal blandt andet understøtte arbejdet for de projekterende og udførende, når de skal levere informationer om bygningsdele og byggevarer i byggeriet, siger digital konsulent Katrine Fusager Rohde, der har ledet udviklingsprojektet hos Byggeskadefonden.

- Endelig har vi en løsning, hvor boligorganisationerne kan få mere værdi ud af bygningsmodeller, fordi de nu kan danne grundlag for planlægning af driften af boligerne. Derudover er vi klar, når der kommer en standard for informationer om bæredygtighed, fortsætter hun.

Initiativet til udviklingen af Bygalment.dk blev taget af Byggeskadefonden i kølvandet på den grønne boligaftale fra 2020, hvori regeringen afsatte midler til at fremme et mere bæredygtigt alment byggeri. Det skulle blandt andet ske ved at sikre digital adgang til byggetekniske data fra bygge- og renoveringsprojekterne.

Det bliver obligatorisk at anvende Bygalment.dk i almene byggeprojekter, når en lovændring forventeligt træder i kraft primo 2024. Byggeskadefonden stiller BygAlment.dk gratis til rådighed, og den uploadede data om byggeprojekterne kan opbevares på platformen på ubestemt tid.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109