23948sdkhjf

Entreprenørmaskiner er rykket ind til første nybyggeri ved Aarhus’ gamle amtssygehus

Det gamle amtssygehus i Aarhus ligner sig selv, men inden længe begynder forvandlingen af området til hundredvis af boliger

200 nye boliger i karré i rød tegl ved det tidligere amtssygehus i Aarhus bliver snart en realitet.

Udviklingen af Amtssygehuset til ny bydel, der har været årevis undervejs, rykker et skridt nærmere på mandag, når Magistraten i Aarhus Kommune ser nærmere på lokalplanen for det kommende karréprojekt.

Firmaet 3-61 ApS, der er ejet af Raundahl & Moesby og Patrizia Denmark, vandt i efteråret 2022 udbuddet af hjørnegrunden ved Tage-Hansens Gade og Viborgvej. Arealet var det første salg på Amtssygehuset.

- Vi har været i gang med at udvikle Amtssygehuset længe, og nu får aarhusianerne snart syn for sagen, når entreprenøren begynder den fysiske udvikling på hjørnegrunden, siger Britta Degn, projektleder i Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse. 

- Aarhusianerne kan se frem til en ny karrébygning, der passer til Amtssygehusets ikoniske røde teglbygninger, der selvfølgelig skal bevares, fortsætter hun.

Den sidste patient forlod Amtssygehuset i september 2018 efter 83 års hospitalsdrift. Området vil i de kommende år forvandle sig til at være et nyt bykvarter, der bygger videre på stedets historie og arkitektur.

Anlægsarbejde i stedet for p-pladser

Raundahl & Moesby og Patrizia Denmarks vinderprojekt er tegnet af Link Arkitektur, som sigter mod at skabe arkitektonisk samhørighed med Amtssygehusets øvrige bygninger, der er tegnet af arkitekt Axel Høeg-Hansen og blev taget i brug i 1935.

Karréprojektet er fordelt på cirka 14.000 kvm og tilføres desuden en privat parkeringskælder til beboerne og en privat, grøn gårdhave med orangeri ovenpå dagligvarebutikken, der placeres i stueplan.

Når entreprenøren går i gang med projektet, begynder Teknik og Miljø også at byggemodne området med etablering af nye forsyningsledninger til kloak, vand, varme og andre tekniske installationer. Det kræver, at hovedvejene i området graves op.

Nedrivnings- og anlægsarbejdet samt byggepladsarealer lægger beslag på et anseeligt areal, så cirka 400 midlertidige parkeringspladser bliver nedlagt i processen.

Raundahl & Moesby var også på vinderholdet, da konkurrencen om at transformere den ikoniske hospitalsbygning til 430 boliger blev afgjort. I det tilfælde sammen med pensionsselskabet Pensam Pension.

Samlet skal 100.000 kvm ved Amtssygehuset de kommende år kan skabe plads til op mod 900 boliger i to til seks etagers bygninger, som også er højden på de nuværende bygninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109