23948sdkhjf

Central motorvej udvides nu med et tredje spor

Udvidelsen af selve motorvejen ved Aarhus er nu officielt skudt i gang med et 10 kilometer langt vejarbejde

Den egentlige udvidelse af E45 Østjyske Motorvej går nu i gang. 

Knap 5 km sydvest for Aarhus er således det første sted, hvor der kommer et tredje spor. 

Vejdirektoratet har nemlig netop her taget første spadestik til den egentlige udvidelse af selve motorvejen på strækningen mellem <49> Aarhus S og motorvejskryds Aarhus Syd, hvor de ekstra spor kobles på den tidligere udvidelse af motorvejen.

- Trafikanterne har indtil nu oplevet drypvise vejarbejder, imens vi blandt andet har forstærket midterrabatten og sat gang i arbejdet med at udvide de mange broer langs E45. Nu samler vi flere vejarbejdere, så der kommer et 10 kilometer langt vejarbejde, hvor hastigheden er sat ned til 80 km/t hele vejen, udtaler Robin Højen Madsen, projektchef ved Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse

I alt skal 16 kilometer motorvej udvides omkring Aarhus frem mod 2027. Vejdirektoratet har dog valgt at dele arbejdet op i flere etaper fra syd til nord.

Overordnet set skal Motorvej E45 udvides flere steder mellem Kolding og Randers.

Flytter trafikken ind mod midten

Udvidelsen af motorvejen foregår ved, at trafikken flyttes ind mod midten i to smalle spor og nødsporene inddrages, imens der arbejdes i hver side.

Når udvidelsen er færdig i siderne og midten, flyttes al trafikken skiftevis over i den ene side af vejen, imens der lægges asfalt på den modsatte side. Til slut bliver der malet striber og opsat støjskærme, hvorefter alle spor kan tages i brug.

I løbet af 2024 begynder arbejdet med udvidelsen i de nordgående spor.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125