23948sdkhjf

Skærper kravene: På Frederiksberg skal hver fjerde nye bolig være almen

Fremover skal der noget helt særligt til, hvis nye projekter ikke skal indeholde 25 procent almene boliger

En levende by med boliger til alle indkomststørrelser. Sådan lyder et at de vigtigste mål i Frederiksbergs Kommunes boligpolitik, og derfor skærper kommunen nu kravene i de kommende lokalplaner.

Fremover skal 25 pct. af nye boliger være almene. Kun i meget få tilfælde kan der gøres undtagelser, for eksempel hvis projektets husleje er på linje med almene boligers.

- Frederiksberg skal være for alle pengepunge, men det er en stor udfordring at holde fast i, for vi er oppe mod stærke markedskræfter, som vi ikke bare kan regulere politisk. Men det, vi kan gøre, er at stille krav til nye byggerier om, at der også bliver bygget alment, udtaler borgmester Michael Vindfeldt (S) i en pressemeddelelse.

- Det krav skærper vi nu, så vi sikrer, at der ved store nye byggerier, for eksempel på Hospitalsgrunden, som vi overtager fra 2027, bygges boliger for mennesker med almindelige indkomster, tilføjer han.

Overvejer andels- og ejerboliger

Et af de seneste eksempler på nye almene boliger er Adolphinegården på C. F. Richs Vej, hvor en privat bygherre byggede 225 ungdomsboliger og tilføjede 24 almene familieboliger.

- Tidligere kunne mindre projekter per automatik undtages på grund af størrelsen alene, men sådan er det ikke fremover; der kommer det an på en konkret vurdering i alle tilfælde, siger formand for Frederiksberg Kommunes By- og Erhvervsstrategiske udvalg, Lone Loklindt (RV), og tilføjer:

- På sigt er det også ambitionen, at der også kan sættes mål om flere andelsboliger og ejerboliger i kommuneplanen, men her har vi brug for hjælp fra Christiansborg først.

Skærpelsen indgår i et tillæg til den gældende kommuneplan, som trådte i kraft den 22. november 2023.

Fakta: Almene boliger på Frederiksberg

Der er 7.212 almene boliger på Frederiksberg.

Det svarer til 12,7 pct. af den samlede boligmasse på cirka 56.825 boliger

Der er flere almene boliger på vej på Peter Bangsvej, Nordre Fasanvej og Peter Graus Vej.

Kilde: Frederiksberg Kommune

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078