23948sdkhjf

Pensionsselskab får grønt lys: Kan nu bygge på tidligere kollegiegrund ved Gellerup

Aarhus Kommune har givet AP Ejendomme den endelige tilladelse til at bygge planlagte svanemærkede rækkehuse tæt på det almene boligområde Gellerup

Den endelig byggetilladelse er i hus. 

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har dermed fået grønt lys til at bygge de planlagte boliger ved Gellerup i Aarhus-bydelen Brabrand. 

Der er tale om 75 svanemærkede rækkehuse i Hejredalskvarteret. Projektet går under navnet Trekanten og opføres hvor det tidligere Hejredalskollegie lå.

- Vi er naturligvis glade for, at vi med byggetilladelsen i hånden nu for alvor kan sætte gang i opførelsen af Trekanten. Vi har store forventninger til projektet, siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Rækkehusene opføres i to størrelser fordelt på henholdsvis to og tre etager med fire og fem værelser. Alle får egen lille have og balkon. Boligerne opføres i tre trekantede klynger omkring et fælles boligstræde. Hver klynge får desuden et fælles havemiljø, og der bliver anlagt 75 parkeringspladser. 

Boligerne på tre etager bliver opmuret i genbrugstegl, mens husene i to etager opmures i biogasbrændte tegl. Fundamenterne for begge typer rækkehuse bliver støbt i Aalborg Portlands FutureCem.

Støtter op om helhedsplan

Ifølge Peter Olsson er social bæredygtighed et vigtigt omdrejningspunkt i projektet:

- Aarhus Kommune har udført et stort arbejde for hele Gellerup-området, og vi er ikke i tvivl om, at Trekanten vil være med til at støtte op om det og den helhedsplan, som ligger til grund for det. Trekanten bliver nemlig et område, hvor inklusion og social bæredygtighed vil være i højsædet, hvor der kan dannes fællesskaber på kryds og tværs, siger han. 

Han oplyser videre, at AP Ejendomme nu overvejer en eventuel fordeling af byggeriet mellem ejer- og lejeboliger.

Projektet er tegnet af Arkitema, og 5E Byg er totalentreprenør. Første spadestik blev taget tidligere på året, og "hvis byggeriet forløber efter planen, vil der være indflytning i starten af 2025", lyder det. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156