23948sdkhjf

Denne gruppe henter de højeste lønstigninger siden finanskrisen

Stor efterspørgsel påvirker lønudviklingen blandt ingeniørforeningens medlemmer

Danske ingeniører har fået mere at rutte med. 

Ifølge lønstatistikken for 2023 fra ingeniørforeningen, IDA, har medlemmerne i den private sektor i gennemsnit fået en lønstigning på 6,5 pct. Det er ifølge IDA den højeste stigning siden finanskrisen.

Det skriver IDA i en nyhed på sin hjemmeside.

Blandt IDAs medlemmer i den offentlige sektor er den gennemsnitlige lønudvikling på 3,7 pct. Det fordelt med i gennemsnit 3,4 pct. hos de statsansatte og 4,3 pct. i gennemsnit hos IDAs medlemmer i kommuner og regioner.

En knap vare

Ifølge Malene Matthison-Hansen, formand for Ansattes Råd i IDA, hænger udviklingen sammen med efterspørgslen på ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og it-specialister.

- Når varen er knap, stiger prisen. Og det slår igennem på lønudviklingen, som giver en pæn gennemsnitlig reallønsfremgang for vores medlemmer på det private område i det forgange år, siger hun og forudser, at manglen også vil påvirke lønudviklingen i de kommende år.

I den forbindelse opfordrer hun til, at man som virksomhed med ubesatte stillinger kigger i retning af de internationale dimittender, der har taget deres uddannelse i Danmark og ønsker at blive her. 

- Jeg vil også kraftigt opfordre virksomhederne til at tage hånd om manglen ved at fokusere mere på deres seniormedarbejdere. Vi ved, at mange seniorer forlader arbejdsmarkedet ufrivilligt, fordi de simpelthen bliver afskediget, når de når en given alder. Det kan gøres bedre, siger hun. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109