23948sdkhjf

Pensionskasse skyder gang i udvidelsen af hovedkontoret

ATP’s hovedkontor skal moderniseres og udvides, og det arbejde er nu påbegyndt

Det første spadestik til ombygningen og udvidelsen af pensionskassen ATP’s hovedkontor er nu blevet taget.

Dermed er der også formelt taget hul på den renovering og ombygning, det 50 år gamle hovedkontor i Hillerød nord for København skal igennem.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der skal ekstra lys og liv ind i Danmarks længste administrationsbygning. Vores ambition er at skabe rammen om en attraktiv arbejdsplads, hvor vi kan tiltrække gode medarbejdere. Og det skal bygningerne danne rammen om, sagde Martin Præstegaard, adm. direktør i ATP, i forbindelse med det første spadestik, ifølge Frederiksborg Amts Avis.

P-pladser, café og træ

Det er BGB A/S, der er totalentreprenør på projektet.

Entreprenørfirmaet med afdelinger i Ishøj og Skive var prækvalificeret til opgaven på lige fod med MT Højgaard og Hoffmann og endte altså med at blive valgt til opgaven, har det tidligere fremgået af platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten.

Den totale entreprisesum for om- og udbygningen er tidligere blevet sat til 171 mio. kr. eks. moms.

I vinderprojektet fra BGB A/S lagde man fra ATP's side blandt andet vægt på, at totalentreprenørens løsning er funktionel, har en arkitektonisk høj kvalitet og har fokus på at tænke bæredygtighed ind i bred forstand.

Der skal i alt opføres fem bygninger på samlet set lidt mere end 2.000 kvm, ligesom der blandt andet skal ske en ombygning af bygninger på i alt ca. 1.400 kvm. Dertil kommer alt fra etableringen af en café og op mod 200 nye parkeringspladser til pensionskassens medarbejdere og gæster.

Når byggeriet forventeligt står klar i løbet af 2025, betyder det også, at ATP kan lukke ned for afdelingen i Allerød, der ligger relativt få kilometer fra Hillerød.

Det nye byggeri bliver DNGB-certificeret til guld.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125