23948sdkhjf

Vil have 40.000 kvm nybyggeri Glostrup

Mange nye boliger på vej i en række centrale områder i Glostrup. Næste fase er valg af bygherre

Glostrup Kommune udbyder godt 40.000 kvm nybyggeri til salg. De cirka 38.800 kvm er udlagt til boliger i byområderne Banegårdspladsen, Rådhusparken og Christiansvej.

- Baggrunden for at igangsætte en omfattende udvikling af Glostrup Bymidte er dels et ønske om at skabe en mere attraktiv, grøn og levende bymidte med en bedre sammenhæng mellem de forskellige bykvarterer og byrum, dels at imødekomme den stigende efterspørgsel efter attraktive og bæredygtige boliger i kommunen, forklarer borgmester Kasper Damsgaard (A) i en pressemeddelelse.

I 2019 igangsatte kommunalbestyrelsen i Glostrup Kommune arbejdet med en helhedsplan for Glostrup Bymidte og de 3 byområder Banegårdspladsen, Rådhusparken og Christiansvej. Formålet var at skabe en mere levende og sammenhængende bymidte, blandt ved at tilføre bymidten flere boliger.

- Næste fase af byudviklingsprojektet i Glostrup Kommune er, at vi skal vælge den samarbejdspartner (eventuelt gruppe af samarbejdspartnere), som vi ønsker at indgå aftale med i forhold til at gennemføre den vedtagne helhedsplan samt udarbejde en lokalplan for det enkelte byområde, siger borgmester Kasper Damsgaard.

De tre byområder i Helhedsplanen er Banegårdspladsen, Rådhusparken og Christiansvej.

Omkring den nuværende banegårdsplads er der store arealer, som i dag alene udnyttes som busterminal og med den kommende Letbane bliver det muligt at reducere busterminalområdet og konvertere området til anden anvendelse. Det overskydende areal giver plads til boliger og erhvervslokaler. Jf. Helhedsplanen kan der bygges cirka 8.000 kvm.

I Rådhusparken er det planen blandt andet at flytte biblioteket til ny lokation og optimere en del af rådhuset for at skabe plads til cirka 16.500 kvm boligbebyggelser. De nye bebyggelser indpasses i den eksisterende, smukke Rådhuspark, som sammen med flere andre rekreative og grønne områder i de øvrige områder udgør byens grønne identitet.

Christiansvej dækker området syd for Glostrup Fritidscenter, der tidligere har huset nyttehaver, en racerbane til fjernstyrede biler og en parkeringsplads til Glostrup Fritidscenter. Her udbygges cirka 15.600 kvm til boliger plus et mobilitetshus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11