23948sdkhjf

Efter afgørelse: Odense sætter prisskilt på at rette op på skandaleramt bro

Odense Kommune kan ende med en betragtelig millionregning, selvom en voldgiftssag om pylonen på Byens Bro endte til kommunens fordel

Det bliver en dyr fornøjelse for Odense Kommune at give den 40 meter høje pylon på Byens Bro, der løber højt over banelegemet ved Odense Banegård, det planlagte udtryk.

11,2 mio. kr. lyder den forventede pris for at få stålpylonen op på det oprindeligt ønskede udseende, skriver Fyens.dk.

Netop pylonens udseende var i adskillige år omdrejningspunkt for en strid mellem bygherren Odense Kommune, totalrådgiveren Gottlieb Paludan Architects og hovedentreprenøren Bladt Industries. 

Konflikten endte i en voldgiftssag, som totalrådgiveren tabte tidligere i år og derfor skulle betale 9 mio. kr. til kommunen. Samtidig skulle Odense Kommune dog betale 13 mio. kr. til Bladt Industries for tilbageholdt entreprisesum samt morarenter i tilbageholdelsesperioden.

Dermed står kommunen med en betragtelig millionregning, hvis pylonen skal fremstå, som det var tiltænkt.

- Jeg synes ikke, at vi kan have et monument stående, som vi nærmest går og skammer os over. Vi skal få det ordnet, så vi og fremtidige generationer får den helstøbte bro og skulptur, som var tanken, siger Søren Windell (K), by- og kulturrådmand i Odense Kommune, til Fyens.dk.

Fejlene på den rustfrie stålpylon blev opdaget hurtigt efter åbningen af broen i maj 2015 ,men først i 2020 meddelte Odense Kommune, at dialogen skulle vige pladsen for en voldgiftssag. Her blev der rejst erstatningskrav mod Bladt Industries og sekundært Gottlieb Paludan Architects.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11