23948sdkhjf

Ser risiko i millionstore dagbøder

Totalentreprenøren kan reagere med nye krav mod Region Syddanmark efter, at regionen har smækket store dagbøder på bordet

Stridighederne mellem den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera og Region Syddanmark, bygherre på det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH, kan meget vel tage til.

Det vurderer lektor i projekt og byggeledelse på DTU, Christian Thuesen, ifølge DR.dk efter, at regionen har annonceret dagbøder på hele 960.000 kr

Bøderne falder, fordi entreprenøren ifølge regionen, ikke har nået to af tre aftalte delmål på det syddanske supersygehus.

- Når du først går ad dagbodssporet, begynder du at følge et juridisk spor, og det gør bare, at man kan være med til at opskalere de konflikter, der er i og omkring projektet, siger Christian Thuesen til DR.dk.

Han ser for sig modkrav om penge fra totalentreprenøren og i værste fald et stop for byggeriet efterfulgt af udskiftning af entreprenøren.

Overfor DR har totalentreprenøren ingen kommentar til dagsbodskravet.

Det har Kenneth Holm, projektdirektør for Nyt OUH. Han udtrykker tro på, at parterne kan arbejde videre mod et færdigt sygehus trods bøderne.

Det er et år siden, totalentreprenøren fik et år mere til at bygge sygehuset i. Aftalen er, at regionen skal have hospitalet i slutningen af 2024, men der er ikke kommet den forventede fart på byggeriet.

Dagbøderne har været varslet siden maj og træder nu i kraft, fordi to aftalte delmål om installationer og validering ikke er nået.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14