23948sdkhjf

Broselskab skal betale støttekroner tilbage

Øresundsbrons danske ejerselskab skal betale penge tilbage til statskassen

I en årrække har Danmark ydet skattemæssig støtte til det danske selskab A/S Øresund, der ejer halvdelen af Øresundsbroen. De penge skal staten dog kræve tilbage.

Det har Europa-Kommissionen afgjort efter en grundig undersøgelse af de statslige lånegarantier og den skattemæssige støtte til Øresundsbro Konsortiet samt dets danske og svenske ejerselskaber. Det skriver Øresund News.

Undersøgelsen er foretaget efter, at rederiet Scandlines, der driver færgefart over Femern Bælt, ankede en EU-afgørelse fra 2014, som blev annulleret af EU-Retten i 2018.

Hvor mange penge, der skal kræves tilbage, vil Danmark fastsætte på baggrund med en metode, der er fastsat i EU-Kommissionens afgørelse. 

Øresundsforbindelsen er 16 km lang og består af en afgiftsfinansieret bro, en kunstig ø og en tunnel til vej- og jernbanetrafik mellem Sverige og Amager. Den forbinder København med Malmø. Forbindelsen blev opført mellem 1995 og 2000 og har været i brug siden juli 2000. Øresundsbro Konsortiet, som er et konsortium bestående af den danske og den svenske stat på grundlag af en mellemstatslig aftale, ejer og driver Øresundsforbindelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113