23948sdkhjf

Danske vindere på kendt forskningscenter

Henning Larsen og Rambøll indtager nøgleroller i nyt 13.000 kvm campusbyggeri i træ ved forskningscenteret CERN

”Langsomme stier” er del af et nyt campusbyggeri ved det internationale forskningscenter CERN, der måske er bedst kendt for at skyde partikler afsted med ufattelig høj fart via partikelacceleratoren Large Hadron Collider.

Bag byggeriet, betegnet B777, står Henning Larsen og Rambøll samt Artelia Group og Brière Architectes.

CERN B777

 Projekt: Forskningscampus, kontorer og restaurant 

Beliggenhed: Prévessin-Moëns, Frankrig 

Forventet færdiggørelse: 2027

Størrelse: 13.000 kvm 

Bygherre: Cern

Arkitekt: Henning Larsen 

Lokal arkitekt: Brière Architectes 

Landskabsarkitekt: Henning Larsen 

Ingeniører: Ramboll, Artelia Group 

Kvartetten har vundet en international konkurrence om at designe en ny campusbygning på Cerns Prévessin Campus på den franske side af Frankrig-Schweiz grænsen. I designet af den 13.000 kvm cirkulære B777-bygning er biogene materialer og et lavt CO2-aftryk prioriteret, og inde er kontor-, laboratorie- og workshoprum kombineret i den åbne træbygning.

For skabe mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningens strukturelle materialer er konstruktionerne designet til adskillelse ved hjælp af enkle, demonterbare og mekaniske detaljer.

Langsomme stier

Et firedobbelt højt offentligt atrium med arbejds- og loungeområder og forbindelsesbroer er hjertet i den nye bygning.

Bygningen bryder desuden med den traditionelle industrielle, laboratoriemæssige kontekst – B777 er placeret midt i naturen for at generere fællesskab, samarbejde og trivsel.

CERN

Forskningscenteret CERN (Conseil Européen pour la Researche Nucléaire, eller bare det europæiske center for kerneforskning) er grundlagt i 1952 af 12 europæiske lande, der sammen etablerede verdens største forskningsanlæg for partikelfysik.

I dag er Cern fortsat i centrum for videnskabelig innovation, hjemsted for verdens største og mest komplekse forskningsinstrumenter, især den kraftfulde partikelaccelerator, Large Hadron Collider.

Sammenfletningen af det nye og det omkringliggende landskab skaber en udvidet biodiversitetskorridor udviklet for at få naturen til at trives. 'Langsomme' stier og nye ruter rundt om campus vil opfordre folk til at udforske naturen.

Bygningens centrale gårdhave trækker inspiration fra pladser i hjertet af nærliggende alpine landsbyer. Den beskyttede gårdhave forlænger udendørssæsonen og fungerer som et socialt samlingssted. 

Det udendørs rum fungerer desuden som en forlængelse af kontorerne og de indendørs aktiviteter, og forbinder naturligt laboratorieområderne til uformelle mødeområder omgivet af grønt. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158