23948sdkhjf

Specialisttegnestue vokser og leverer millionoverskud

Der er heftig aktivitet i den danske life science-industri, og det smitter af på regnskabet i RH Arkitekter

Når det regner på præsten, så drypper det på degnen.

Den danske medicinalindustri kan præsentere det ene rekordresultat efter det andet i disse år, og derfor er det også gode tider at være "architects for Life Science", som tegnestuen RH Arkitekter præsenterer sig som på virksomhedens hjemmeside.

Tegnestuens bruttofortjeneste er fordoblet fra 15,6 mio. kr. i 2022 til 30,3 mio. kr. i det seneste regnskabsår, fremgår det af RH Arkitekters netop offentliggjorte regnskab.

Det smitter også af på bundlinjen, der med et overskud på 5,1 mio. kr. viser en forbedring på mere end 50 pct. sammenlignet med året før, hvor resultatet viste et overskud på 3,1 mio. kr.

I den yderst sparsomme ledelsesberetning lyder det, at "ledelsen vurderer årets resultat som tilfredsstillende".

RH ARKITEKTER A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning - -
Bruttofortjeneste 30,3 15,6
Resultat af primær drift 6,7 4,0
Resultat før skat 6,7 4,0
Årets resultat 5,1 3,1
Balancestatus 20,3 14,0
Egenkapital 9,5 5,6
Antal ansatte 36 16
Kilde: CVR

Siden arkitektfirmaet blev grundlagt i 2001, har de to stiftende partnere Arne Hansen og Bo Ramlyng haft ambitioner om at skabe en arkitekttegnestue med speciale indenfor life science og særligt farma.

En industri, der i disse år i vid udstrækning bliver drevet af medicinalselskabet Novo Nordisks mange byggerier og fremtidige planer.

Den ambition må siges at være blevet indfriet for RH Arkitekter, der særligt de seneste år er vokset og har slået sit navn fast indenfor design af life science-byggerier.

I det seneste år er tegnestuen vokset fra 16 til 36 medarbejdere.

Arne Hansen trådte i september 2022 tilbage som stiftende partner og adm. direktør og overlod roret til Bo Ramlyng og den øvrige partnergruppe bestående af Tine Simon, Simon Skriver og Mette Hanghøj Lech.

Om forventningerne til det igangværende regnskabsår lyder det i ledelsesberetningen, at "ledelsen forventer et overskud for det kommende år".

Licitationen har forgæves forsøgt at indhente yderligere kommentarer til årsregnskabet, men direktør Tine Simon har ikke ønsket at bidrage med yderligere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109