23948sdkhjf

Nedrivning i spil efter evakuering

Undersøgelser af økonomien i renovering kontra nedrivning af evakuerede boliger i Snekkersten kan forsinke afgørelse om bebyggelsens fremtid i flere år

Beboerne i det problemramte boligområde Stævnen i Snekkersten kan ikke flytte hjem i den nærmeste fremtid. Så meget står klart. Hvornår de eventuelt kan, og om det overhovedet bliver aktuelt, står derimod hen i det uvisse.  

Det er ifølge TV2 Kosmopol status efter et møde, hvor boligselskabet Boliggården og det rådgivende ingeniørfirma Sweco gav beboerne en opdatering på situationen for bebyggelsen, der blev evakueret i al hast i starten af februar

På mødet kom det frem, at Boliggården nu skal undersøge, hvad økonomien vil være i en renovering og en nedrivning af de problemramte huse. Og den proces - og dermed en beslutning - kan tage flere år. 

- I en sag som denne er der forskellige scenarier for en løsning i forhold til bygningernes fremtid. Som vi også fortalte vores beboere på mødet, er det endnu for tidligt at kunne sige, hvad løsningen for Stævnen konkret vil blive, oplyser direktør i Boliggården, Pia Skov, til TV 2 Kosmopol.

Revner i bærende vægge

Evakueringen i starten af februar blev iværksat efter en advarsel om nedstyrtningsfare fra Sweco. 

Bygningerne er præget af mange fejl, lyder det nu. Generelt skulle levetiden på flere af bygningernes elementer nærme sig en udløbsdato, og mere specifikt er der flere steder revner i de bærende vægge. 

Et hovedproblemet er angiveligt, at etageadskillelsen ikke er hæftet ordentligt sammen.

Sweco opdagede fejlene i bebyggelsen i forbindelse med en skimmelrenovering, hvor ingeniørfirmaet på forskellig vis undersøgt konstruktionen. Her konstaterede firmaets folk, at husene oprindeligt er udført med projekterings- og udførselsfejl, som medfører nedstyrtningsfare. Undersøgelserne blev siden bekræftet af en uafhængig tredjepart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093