23948sdkhjf

Pragmatiske og innovative løsninger i fortidens bygninger med respekt for kulturarven

Arkitektfirmaet Aaberg & Pilgaard arbejder med restaurering, renovering og bæredygtig transformation af eksisterende bygninger. Virksomheden har integreret nye bæredygtige metoder og materialer for at skabe tidssvarende, arkitektoniske løsninger – uden at gå på kompromis med kulturarven.

Arkitekterne Jens Aaberg og Christofer Pilgaard er partnere i Aaberg & Pilgaard - begge med mange års erfaring, som stammer ikke mindst fra talrige projekter med restaurering, ombygning og istandsættelse af eksisterende bygninger, som repræsenterer historiske værdier.

”Vores fokuspunkter er kulturarven som jo overleveres med de historiske bygninger, men også genbrug af de nyere bygninger. Det er vi også nødt til i disse tider med udfordringerne med klima og ressourcer, hvor vi skal bevare så meget, som vi overhovedet kan og sætte det i stand og måske transformere det til andre funktioner,” siger Jens Aaberg, partner og arkitekt i Aaberg & Pilgaard.

Det er virksomhedens mål at bygge bæredygtigt med hensyn til materialer, håndværk og arkitektur - med respekt for for de materialer og byggetraditioner, som fndes i den eksisterende bygning.

”Vi lægger stor vægt på at bruge så bæredygtige løsninger, som vi overhovedet kan med de forudsætninger, der er i byggesagerne, og hvad vi kan få igennem hos
bygherre. Vi stræber efer at integrere nye og traditionelle materialer og bestræber os derfor på at inddrage organiske materialer, men vi prøver også at integrere genbrug af materialer i vores projekter.”

Jens Aaberg brænder for sit fag, og det afspejler sig også i hans frivillige arbejde, hvor han er hovedbestyrelsesmedlem i By og Land Danmark samt partner og medgrundlægger i danmarks KULTURARV - et almennyttigt nonproft-selskab, der i løbet af 2024 forventes at overgå til at blive en bygningskulturfond, der vil opkøbe, istandsætte, transformere, udleje/sælge forfaldne, bevaringsværdige bygninger i specielt landdistrikterne.

Respekt for kulturarven

Jens Aaberg understreger, at virksomhedens tilgang til kulturarven og restaurering er præget af en respekt for fortidens bygninger og en forpligtelse til at passe på dem.

”Vi kombinerer denne respekt for kulturarven med pragmatiske og innovative løsninger. Samtidig har vi integreret nye bæredygtige metoder og materialer for at skabe tidssvarende, arkitektoniske løsninger – uden at gå på kompromis med kulturarven. Det er centralt for os at defnere og fastholde bygningens bevaringsværdier og at tage vare om dem igennem hele processen i tæt dialog med bygherre, rådgiver, entreprenør og ofentlige myndigheder,” påpeger Jens Aaberg.

Aaberg & Pilgaard er baseret i København og opererer primært i hovedstadsområdet. Projekterne spænder over både slotte og kirker og helt almindelige andels- og boligforeninger.

Eksempler på virksomhedens projekter:

Øster Voldgade 32 - en fot ejendom der ligger ved søerne i København, hvor man har foretaget en nænsom istandsættelse efter de traditionelle håndværksmetoder.
RUC - transformation fra kontorer til undervisning af en 70’erbygning på Roskilde Universitet.
Silergården - en boligforening i Brøndby fra 1970’erne, hvor forældede badeværelser blev komplet fornyet med særlig opmærksomhed på fornufige drifsløsninger og funktionelle rum.
Fornyelse af gulv og al kirkeinventar i Sundby Kirke, Kbh. S.

Aaberg & Pilgaard

Aaberg og Pilgaard ApS leverer totalrådgivning indenfor større byggesager og sætter ære i at levere en proces hvor tryghed, åbenhed og respekt for de forskellige parters roller, fag og kunnen har stor betydning, uden at gå på kompromis med det arkitektoniske resultat. Jens Aaberg og Christoffer Pilgaard har en stor viden indenfor de forskellige faser i et byggeprojekt og en specialviden og fokus på processen, det byggetekniske og brugen af ressourcer. 

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094