23948sdkhjf

Retten har talt: Stort projekt i Aarhus risikerer flere års forsinkelse

Skolebyggeri og bydel med 470 boliger i Aarhus risikerer lang forsinkelse efter kendelser i Vestre Landsret

Flere retssager om opsigelser af lejere i Gellerup i det vestlige Aarhus skal vente på en afgørelse fra EU-domstolen, og det kan forsinke byggeriet af en ny skole og 470 nye boliger i området med flere år.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Konflikten involverer Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune mod en mindre gruppe beboere og Gellerupparkens afdelingsbestyrelse. Disse beboere afviser lovligheden af deres opsigelser under henvisning til diskrimination. Derfor nægter de at flytte, hvilket blokkeret for nedrivning af boligblokke og dermed forsinker byudviklingsprojekterne i området.

To sager

Vestre Landsret har i en sag bestemt, at klagerne over opsigelser har retlig interesse, modsat Byrettens tidligere afvisning. Derfor skal sagerne behandles forfra i Boligretten.

Desuden giver Vestre Landsret klagerne ret i, at sagerne om opsigelserne ikke kan fortsætte, før EU-domstolen har afgjort en principiel sag om den danske lovgivnings overensstemmelse med EU's antidiskriminationsdirektiv. Denne sag knytter sig til Mjølnerparken i København.

- Vi får formentlig en udtalelse fra EU-domstolen i starten af 2025, og først derefter kan opsigelsessagerne køre ved Boligretten i Aarhus, siger Kristian Würtz, adm. direktør for Brabrand Boligforening, til Århus Stiftstiende.

Samlet kan forsinkelsen løbe op i to år. Mindst.

Konsekvenserne i området er, at opførelsen af en ny skole og opførelsen af det nye kvarter ved Karen Blixens Boulevard i Brabrand ikke kan gå i gang.

Det er A. Enggaard A/S, som har købt en areal af Brabrand Boligforening, og planlægger at opføre 250 etageboliger og 220-230 rækkehuse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13