23948sdkhjf

Stigende efterspørgsel på leasing-finansiering

Leasing-firmaerne oplever stigende efterspørgsel. Spar Nord Leasing, der har opereret i et halvt år, er positivt overrasket over udviklingen indenfor blandt andet entreprenørmaskiner
Ifølge de seneste tal fra brancheforeningen Finans & Leasing, havde det samlede leasingmarked en fremgang på 20 procent i 2014 set i forhold til gennemsnittet af de foregående fem år.

Den positive udvikling har smittet positivt af på Spar Nord Leasing, som blev etableret for seks måneder siden, hvormed Spar Nord tog initiativ til at genskabe en position på det danske leasingmarked.

Siden 1. oktober har Spar Nord Leasing lavet mere end 400 nye leasingaftaler, og ifølge direktør Jens Peter Madsen er antallet af aftaler langt større end først forventet:

”Vores antagelse om, at der blandt mindre og mellemstore virksomheder har manglet et leasingselskab, der for alvor satser på den personlige dialog og en høj grad af tilgængelighed, har vist sig at holde stik,” siger han og fortsætter:

”Sagt med vanlig jysk beskedenhed er vi godt tilfredse med tilgangen af kunder – både de kunder som kender os fra tidligere og de kunder, som for første gang stifter bekendtskab med os.” siger direktør Jens Peter Madsen.

Solgte fra

Initiativet til etableringen af Spar Nord Leasing kom tre år efter, at Spar Nord som følge af forringede fundingforudsætninger i 2011 valgte at sælge Finans Nord Easyfleet A/S og overdrage de fremadrettede aktiviteter til Finans Nord A/S.

”Investeringslysten er ved at komme tilbage. Og det er stærkt positivt. Det er dog ikke altid at likviditeten lig eer til at lægge en stor udbetaling på for eksempel en entreprenørmaskine, men det er vi også indstillet på at hjælpe med, så længe projektet ser fornuftigt ud,” siger kundechef Preben Sørensen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Vi er også fleksible med hensyn til at indrette ydelserne, så de er sæsonbestemt. Det kan være belastende for likviditeten, hvis man skal betale samme beløb i for eksempel vinterperioden, hvor der ikke er så meget at lave. Det kan vi sagtens indrette, så det passer med aktivitetsniveauet i virksomheden,” tilføjer han.

Det er hos udlejningsvirksomhederne, at Preben Sørensen ser den største udvikling, men generelt er der mere gang i den og lidt mere optimisme:

”Det skal dog fortsat være projekter vi tror på. Et godt budget er ikke nok. Der skal være substans i det. Tre dårlige regnskaber og et godt budget dur altså ikke, understreger han, men siger også, at kunder man har kendt gennem mange år, og som overholder deres ting, giver goodwill,” siger han.

Preben Sørensen oplever fremgangen over en bred kam, når talen falder på typen af maskiner, der finansieres. Det er således både små og store maskiner af alle typer, der leasingfinansieres.

Spar Nord Leasing beskæftiger ind til videre 16 medarbejdere, der til sammen dækker hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141