23948sdkhjf

Liberal Alliance klar med nyt erhvervsudspil

Med over 30 forslag vil LA lette skatter, byrder og bureaukrati for erhvervslivet
Særlige danske afgifter og høje skatter på arbejde og overskud presser erhvervslivets omkostninger i vejret og medvirker til, at det kan være svært at få den arbejdskraft, der er brug for.

Det mener Liberal Alliance, der med et nyt politisk udspil vil fjerne en række afgifter, lette skatten på arbejde og overskud og rydde op i komplekse regler og bureaukratiske systemer. Udspillet består at af mere end 30 forslag til mindre regulering af erhvervslivet. Liberal Alliance vil blandt andet indføre faste tidsfrister for offentlig sagsbehandling, nytænke offentlige kontrolbesøg og nedsætte et uafhængigt organ til at vurdere de erhvervsøkonomiske konsekvenser af lovgivningen

Attraktivt at investere

Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen forklarer, at partiet med udspillet vil af med stram regulering og unødvendig kontrol af erhvervslivet.

”Vi vil gerne gøre det helt klart, at vi har en samlet plan for, hvordan vi gør det lettere at drive virksomhed og mere attraktivt at investere i Danmark. Det er velkendt, at Liberal Alliance blandt andet vil sætte selskabsskatten ned til 12,5 procent, afskaffe registreringsafgiften, lempe aktie- og kapitalbeskatningen og sætte skatten på arbejde massivt ned. Alle dele vil gøre det mere fordelagtigt at investere i Danmark, og derfor er de naturligvis med i vores erhvervsudspil”, siger han.

1 ind - 2 ud

Står det til Liberal Alliance skal virksomheder fremover kunne få fradrag for tidligere underskud.

Det skal tilskynde erhvervslivet til at foretage langsigtede risikofyldte investeringer i eksempelvis innovation i stedet for kortsigtede investeringer.

Partiet vil desuden af med afgifter på arv, så landets godt 40.000 familieejede virksomheder kan blive i familien uden at betale ekstra i skat. Samtidig foreslår Liberal Alliance, at man indfører et ”1 ind - 2 ud”-princip.

”Vi siger stop for tilkomsten af nye og bureaukratiske regler ved at indføre et princip om, at to regler skal ophæves, for hver gang en ny byrdefuld regel kommer til. På den måde forpligter vi det politiske system til at rense ud i bekostelige regler, der gør mere skade end gavn. Det skal suppleres af tiltag, der sikrer en hurtigere og smidigere sagsbehandling, så som et forslag om at indføre faste tidsfrister for offentlig sagsbehandling af forskellige typer sager”, siger Joachim B. Olsen.

Fakta om udspillet
Det foreslår Liberal Alliance
Udspillet skal blandt andet finansieres ved at afskaffe efterlønnen, forhøje pensionsalderen, ændre i kontanthjælpen og regulere overførselsindkomsterne
• Selskabsskatten sænkes til 12,5 procent
• Afskaffelse af iværksætterskatten
• Fradrag for tidligere underskud
• Øget brug af medarbejderaktier
• Ingen skat på fri telefon
• Intet affaldsgebyr til virksomheder uden affald
• Afskaffelse af PSO-afgiften, NOx-afgiften, arbejdsskadeafgiften, arveafgiften og registreringsafgiften
• Stop for overimplementering af EU-regler
• Liberalisering af planloven, så det bliver muligt at bygge hypermarkeder
• Etablering af et uafhængigt organ til at vurdere lovforslags konsekvenser for erhvervslivet
• Afskaffelse af kønsopdelt lønstatistik
• Faste tidsfrister for offentlig sagsbehandling
Kilde: Liberal Alliance
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125