23948sdkhjf

Sygehus i samspil med landskabet

Robow bliver rådgiver på psykiatrihospital, hvori god stemning danner rygsøjlen
Rubow arkitekter er udpeget som vinder og totalrådgiver af en konkurrence i to faser om Ballerup Psykiatrihospital - et 5.600 kvm nybyggeri til behandling af spiseforstyrrelser for Region Hovedstaden og Psykiatrisk Center Ballerup.

Det er udarbejdet i samarbejde med Wessberg A/S Rådgivende Ingeniører og Bang og Linnet Landskab.

”Projektet er videreudviklet til et meget overbevisende forslag i både helhed og detalje, der fanger stedets ånd og løser programmets funktionelle udfordringer på en givende og identitetsskabende måde”, lyder det fra dommerne.

Helende arkitektur

Det nye projekt danner rammen om et behandlingsmiljø præget af stedets landskabelige karakter, hvor kontakten til det grønne - og ”varme” stemningsskabende materialer - danner rygsøjle for et klart opfatteligt koncept for at finde vej.

Den arkitektoniske bevægelse sammenbinder nybyggeriet ”i et indre flow og er defineret af stemningsskabende oplevelser af at gå over landskabet, at gå på landskabet’ og at gå nede i landskabet”, fortæller Rubow.

Som perler på en snor etableres fem mødesteder, som med rumlig forskellighed og markante lysindfald skaber identitet for de enkelte enheder i form af bl.a. ’velkomstrummet’, ’biblioteket’ og ’pejsestuen’. Mødestederne udgør koordineringspunkterne mellem personale og patienter, og skal efter planen sikre oplevelsen af et imødekommende og attraktivt behandlingsmiljø.

Flere funktioner

Byggeriet skal samle fire eksisterende behandlingsinstitutioner i Region Hovedstaden og kommer til at tilbyde konferencecenter, ambulatorium, døgnafsnit og botilbud samt en terapipark. Konkurrenceprojektet introducerer et strategisk byggekoncept, der levner plads til en efterfølgende forandring, i takt med at brugere og personale får brug for den.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109