23948sdkhjf

JMM præsenterer gesvindt mobilkran

Liebherr-kran er ekspert i at komme både hurtigt rundt og hurtigt op
Den danske Liebherr-importør viser bredde i maskinprogrammet ved at vise højde, når det går løs med entreprenørudstillingen E&H ’15 på de udendørs arealer ved MCH Messecenter Herning fra 7. til 9. maj. Semimobilkranen 22 HM vil bejle voldsomt til at være højeste punkt på heden i de tre messedage.

”Vi får ikke problemer med at placere kranen på JMM-standen. Den har netop sin helt store styrke i en imponerende fleksibilitet. Den styrbare aksel gør det muligt at komme ind med 22 HM, hvor det er umuligt for andre maskiner”, fortæller produktchef Jan Eggert hos JMM-Group.

Maskinen har heller ikke problemer med at komme op. Bommen kan rejses til 40 grader, og det giver maskinen en kroghøjde på 33,4 meter.

”Maskinen vil være et godt alternativ til en teleskoplæsser og have en betydeligt bedre dækning. I tilgift undgår man at komprimere undergrunden så meget. Dermed spares penge til efterfølgende behandling af jorden, efter endt opførelse af et hus”, forklarer produktchefen.

Hurtigt op og ned

”22 HM er delvist i kategorien mobilkran, fordi kontravægen ikke skal demonteres. Den er hurtig både at stille op og demontere og opfylder alle ønsker om høj transporthastighed fra det ene arbejdssted til det næste. Kranen arbejder trinløst med millimeters nøjagtighed og har 360 graders ubegrænset krøjning”, siger Jan Eggert.

Kranen kræver kun begrænset plads til virkelig at folde sig ud, og pneumatisk hævning og sænkning af undervognen er med til at lette opstillingen.

JMM Group er med på messen med en række andre nyheder. Det kommer således til at gå hurtigt, når den største i serien af mobile kompaktgravemaskiner fra Wacker-Neuson ruller ind til dansk premiere på E&H ’15 i Herning. Ikke alene tager EW100 nemlig titlen som storebror med sine 10 tons. Med 40 km/t markerer den sig også som den hurtigste mobilgravemaskine i sin klasse.

Sparer på dråberne

”Samtidig er den nye EW100 lidt af en nærigpind med brændstoffet. Et nyt ECO-system giver mulighed for mere effektiv indsats ved reduceret omdrejningstal. Det giver 15 procent mere power, men en besparelse på brændstoffet på 17 procent”, forklarer distriktschef Allan Schmidt Nielsen hos JMM-Group, som er dansk Wacker-Neuson importør.

Farver viser vej

Den nye gravemaskine er udstyret med en Tier IVi-motor, og så har konstruktørerne kræset for maskinførerne.

”Kabinen er overraskende rummelig og giver et rigtig fint udsyn. En helt ny finurlighed er, at knapperne på instrumentpanelet er farvekodede. Det gør det nemt for føreren at finde de forskellige funktioner helt problemfrit. Grå knapper er til el-systemet, grønne er hydraulik-knapper, de blå er til kørefunktionerne, og røde knapper har med sikkerhed at gøre”, fortæller Allan Schmidt Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115