23948sdkhjf

Novozymes opfører forskningscenter

Rambøll bliver totalrådgiver på Novozymes’ nye 30.000 kvm store innovationscampus i Lyngby
Novozymes har erhvervet en 140.000 kvm stor grund ved Lyngby nord for København beliggende, hvor enzymproducenten vil opføre et nyt innovationscampus, som bliver en af hjørnestenene i Novozymes’ globale forskning- og forretningsudvikling.

Som en del af campussen, vil Novozymes også etablere et læringscenter for biologi, hvor studerende og besøgende bliver inviteret indenfor for at lære om naturens magi. Læringscentret vil indeholde undervisningslaboratorier, mini-bio og cafe og vil fungere som et link til forskningsmiljøet i Lyngby.

Nu har Novozymes valgt Rambøll som totalrådgiver på projektet.

”Den ny innovationscampus er et utroligt spændende, ambitiøst og udfordrende byggeprojekt. Som totalrådgiver på projektet skal vi have alle vores kompetencer inden for byggeri i spil, og vi stiller med et rigtigt stærkt hold”, siger Bjarke Curtz Jansen, der er afdelingsleder og projektleder hos Rambøll, i en pressemeddelelse.

Ny helhedsplan

Rambøll har i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og GHB Landskabsarkitekter udformet en helhedsplan for området og medvirket i Novozymes afgivelse af tilbud på området.

Etablering af det nye forskningscenter projekteres ligeledes i samarbejde med arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og GHB Landskabsarkitekter.

Samarbejdet betyder også, at der hos Novozymes i Bagsværd nord for København bliver etableret et projektkontor, hvor Rambøll i tæt dialog med Novozymes kan udvikle, afstemme og sikre fremdriften af byggeprojektet fra start til slut.

Novozymes Innovation Campus, som er den officielle titel på det kommende byggeri, bliver en hjørnesten i Novozymes globale forskning.

”Med placeringen kun syv kilometer fra vores hovedkvarter i Bagsværd og tæt på DTU er det vores ambition at skabe en global magnet inden for bioteknologisk forskning. Vores nye campus bliver på den måde et vigtigt led i at udvikle vores forskning, samtidig med at det vil danne en fantastisk ramme for vores medarbejdere”, siger Per Falholt, der er koncerndirektør med ansvar for forskning i Novozymes.

Byggeriet har i første fase en planlagt størrelse på 30.000 kvm. Forventet byggestart er slutningen af 2016, og to år senere forventes 800 Novozymes-medarbejdere inden for forskning og udvikling samt andre forretningsområder at kunne flytte ind i det nye domicil.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147