23948sdkhjf

Hotel i 18 etager hylder fortid og nutid

Navnene på mindst to investorer til Sønderborgs nye kobberklædte prestigehotel Waterpark til 600 mio. kroner bliver offentliggjort i denne uge
Waterpark Hotellet i Sønderborg er en del af arkitekten Frank Gehry’s masterplan og er tegnet af Henning Larsen Architects.

Nu er det efter en del tovtrækkeri også ved at blive til et konkret byggeri. I denne uge vil navnene på mindst to investorer, ifølge Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S), blive offentliggjort.

Det cirka 500 mio. kroner dyre og 85 meter høje hotel får en facade, der nederst er beklædt med mursten og derefter med blandt andet kobber som en historisk reference.

”Hoteltårnet er bygget op af 18 forskudte etageplaner, der rummer hotelværelser, hotellejligheder og kontorer. Øverste etage er tænkt åbent for alle, hvorfra man vil kunne opleve byens skyline med både historiske og moderne elementer”, skriver Henning Larsen Architects, hvis formgivere har designet selve vandlandet, der har givet hotellet sit navn, så gæsterne får et enestående udsyn over Alssund.

Hotellet i Sønderborg - der har et samlet areal på 26.000 kvm. - er en del af Frank Gehry’s masterplan, der skal omdanne havnen fra erhvervshavn til en aktiv bydel med multikulturhus, kunsthal, beboelse og kontorer. Projektet er inspireret af Sønderborgs historie som handelsby med en livlig havn, pakhuse og et nært forhold til havet.

Mod havnen skabes et offentligt tilgængeligt byrum, der løber langs hele byggeriet. Mod syd dannes en stor plads med terrasser mod vandet og mulighed for ophold. Byrummet binder havnefronten sammen og skaber en tilknytning til Sønderborg Slot lidt længere mod syd. Pladsen bliver et livligt sted i byen præget af aktiviteterne i området.

”Den tætte kontakt til havnerummet vil give vandlandet en særlig oplevelsesrig og eventyrlig kvalitet”, skriver tegnestuen på sin hjemmeside.

Læs også: " Sønderborg foran historisk byggeboom ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093