23948sdkhjf

Moe skal medvirke til en grøn omstilling af Amagerværket

Hofor udvider Amagerværket med en biomassefyret kraftværksblok, og forsyningsselskabet har netop valgt Moe som ingeniør-rådgiver på bygge- og anlægsarbejderne
København har sat som mål at være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, og Hofor, der leverer fjernvarme til over 500.000 af byens indbyggere, vil derfor omstille energiproduktionen på Amagerværket fra kul til bæredygtig energi.

Beslutningen har ført til planerne om en markant ombygning af værket, der indebærer en helt ny kraftværksblok, som skal anvende bæredygtig biomasse og derfor har fået navnet Bio4.

Allerede i maj blev Gottlieb Paludan Architects og Møller & Grønborg kåret som vinder af arkitektkonkurrencen, og det er nu afgjort, at det bliver den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe med Geo som underrådgiver, der kommer til at stå for rådgivning og projektering af samtlige bygge- og anlægsarbejder.

En beslutning, som ikke overraskende vækker glæde hos virksomheden.

”Hofors ambitiøse udvidelse af Amagerværket er endnu et stort og markant projekt for MOE, så vi har god grund til at være stolte. Vi får rig mulighed for både at arbejde tværfagligt med vores mange forskellige kompetencer og samtidig gøre brug af vores specialistviden inden for energiproduktion”, siger Christian Listov-Saabye, adm. direktør i Moe i en pressemeddelelse.

Moe er også rådgiver på byggeriet af Amager Bakke, hvor Bjarne Ingels Group, BIG har udstyret det nye affaldsforbrændingsanlæg med en skibakke.

Bio4, der kommer til at ligge et stenkast fra Amager Bakke, vil også kombinere energiproduktion med kulturelle oplevelser. Besøgende får nemlig mulighed for at komme med på en guidet tur via en spektakulær trappe, hvor man kan kigge direkte ind til den bæredygtige energiproduktion og dermed komme helt tæt på værkets maskineri. Trappen leder til sidst op til en beplantet tagterrasse i 40 meters højde, hvorfra man kan nyde udsigten over København.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2020.

jsk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1