23948sdkhjf

København klar med en mere erhvervsvenlig parkeringslicens

For 9000 kroner om året kan man nu parkere i alle Københavns Kommunes parkeringszoner - men kommer der flere parkeringspladser, spørger håndværkerne?
Erhverv+ er navnet på en ny parkeringslicens i Københavns Kommune, som giver erhvervsdrivende adgang til parkering i alle Københavns parkeringszoner i hverdage fra klokken 7:00-18:00.

Licensen koster 9.000 kroner, og i aftentimerne og om lørdagen gælder licensen kun i den licenszone, hvor virksomheden har sin CVR-adresse.

”Erhverv+ licensen er et forsøg på at imødekomme de håndværksmestre i København, som har hovedparten af deres kunder i byen inden for betalingszonerne. De har behov for at kunne parkere nemt og bekvemt tæt på deres kunder, og for dem vil det godt kunne betale sig at købe den dyrere licens en gang om året frem for at skulle købe p-billetter, hver gang de kommer ud til en kunde”, siger centerchef Jes Øksnebjerg fra Teknik- og Miljøforvaltningens Center for Parkering.

Som erhvervsdrivende kan man sammenlagt bestille 10 licenser, en beslutning Københavns Kommune har taget efter en dialog med erhvervslivet, hvor flere har peget på muligheden for flere erhvervslicenser til samme firma. Derudover har kommunen digitaliseret salget af licenserne.

Lars Dyrstrøm, vvs-installatør og ejer af Dyrstrøm VVS, der har virksomhed i Humlebæk og opgaver i København, er glad for, at Københavns Kommune sætter fokus på parkeringsproblematikken, men han er ikke sikker på, at tiltaget løser byens største problem, som han anser for at være mangel på parkeringspladser.

Betalingen er ikke problemet

”Der er udmærkede elektroniske muligheder for at klare betalingen, men problemet er at finde parkeringspladsen og at finde den i nærheden af opgaven. Hvis de 9.000 kroner per licens går til, at man får lavet nogle flere parkeringspladser, så synes jeg, at det er en udmærket idé”, siger han.

Brancheorganisationen Tekniq offentliggjorde i marts en undersøgelse blandt 872 af deres medlemmer, der viste, at 65 procent af medlemmerne i Storkøbenhavn ser problemet med parkering som en hæmsko for vækst.

Tekniq har i årevis talt om en forsøgsordning med særlige parkeringspladser forbeholdt de erhvervsdrivende i København i dagtimerne.

”Ønsket om parkeringspladser forbeholdt erhvervsbilister ikke kan imødekommes med den nuværende lovgivning”, skriver Københavns Kommune i en kommentar til den nye licens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.228