23948sdkhjf

Havn gør klar til millioninvesteringer

Driften og økonomien udvikler sig så godt i i Hanstholm Havn, at bestyrelsen bebuder tocifrede millioninvesteringer allerede i 2016 i den eksisterende havn
Allerede i år forventer Hanstholm Havn at præstere et betydeligt overskud efter sidste års underskud på 40,7 mio. kroner, der var resultatet af et grundigt oprydningsarbejde i havnens økonomi med det formål at gøre rent bord.

Det får nu bestyrelsen til at gå aktivt til værks.

”Fundamentet for havnen er i dag så stærkt, at en samlet bestyrelse er indstillet på at gennemføre de investeringer, som er nødvendige for at gøre Hanstholm Havn til den førende fiskerihavn i Europa inden for en kort årrække,” siger bestyrelsesformand for havnen, Martin Vestergaard.

Hanstholm Havn er i forvejen Danmarks førende konsumfiskerihavn med landets største fiskeriauktion. De nye investeringer i den nuværende havn skal gøre det mere attraktivt at lande fisk i Hanstholm Havn, samtidig med at forholdene for den bagvedliggende serviceindustri forbedres.

Afhænger af overskud

Martin Vestergaard vil ikke sætte præcise beløb på, hvad den samlede investering i havnen kan løbe op i.

Det afhænger af havnens fremtidige overskud. Men han lægger ikke skjul på, at ambitionen i bestyrelsen er tocifrede millioninvesteringer allerede fra 2016 og flere år frem i tiden.

”Vi ser optimistisk på fremtiden. Havnen tjener penge, og bestyrelsen er tryg ved, at den nye havnedirektør kan løfte opgaven at eksekvere bestyrelsens strategi”, siger Martin Vestergaard

De nye investeringer i den eksisterende havn er det første konkrete initiativ efter det strategiseminar, som Hanstholm Havn netop har holdt.

Der skal nu nedsættes en udviklingsgruppe, der skal udarbejde en businessplan, som beskriver hvordan den fremtidige havneudvidelse skal se ud og finansieres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125