23948sdkhjf

Have & Landskab vil overgå sig selv

Have & Landskab ´15 har allerede slået sin egen rekord for antal af udstillere og kan også slå tidligere tiders besøgstal. Øget markedsføring og opsving i den grønne branche er en del af årsagen
12.000 besøgende på Have & Landskab ’15. Det var målet, som udstillingens bestyrelse udstak efter sidste Have & Landskab i 2013. Den gang lagde 9.625 besøgende vejen forbi udstillingsarealerne i Slagelse, og i Have & Landskabs 23-årige historie har der aldrig været over 10.500. Alligevel føler både udstillingsleder og bestyrelsesformand for Have & Landskab, at de 12.000 gæster er indenfor rækkevidde.

”Ikke alene er der flere beskæftiget i branchen i år, men vi har også fordoblet markedsføringsbudgettet og gået målrettet efter de forskellige segmenter i branchen, eksempelvis kirkegårdene og campingpladserne. På samme måde vil vi simpelthen gribe telefonen, ringe rundt og gøre vores for at sørge for, at de kommunale vej-og parkafdelinger, som ikke kom til sidste udstilling, kommer med i år,” siger udstillingens bestyrelsesformand, Slotsgartner og Adjungeret Professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen.

Udstillingsleder Kristian Larsen understreger, at han også mener, at det er absolut realistisk, at udstillingen når 12.000 gæster i år.

”Ud over markedsføringen og det øgede antal årsværk i branchen har vi jo også lanceret konceptet Fagligt Forum, hvor gæster kan blive klædt på af fagets skarpeste forskere og fagfolk om otte centrale faglige emner. Det er jeg sikker på vil give en masse fagfolk ”licence-to-go” fra deres chefer,” siger udstillingslederen og peger desuden på den store tilstrømning af udstillere til årets udstillere som endnu en markør, der peger på et kommende rekordår.

Udstillerrekorden allerede slået

Den hidtidige rekord for antallet af udstillere på Have & Landskab blev sat i 2011, hvor 252 leverandører, producenter og andre aktører i den grønne branche købte en standplads. Men her halvanden måned før Have & Landskab ´15 har 254 virksomheder allerede sikret sig en plads på udstillingen, fortæller udstillingsleder Kristian Larsen.

”Det er mildt sagt imponerende, at vi allerede har slået udstillerrekorden på trods af, at lavkonjunkturens fusioner og konkurser betydet, at der er færre virksomheder i branchen i dag end for fire år siden. Men interessen har været der hele tiden. På alle tidspunkter, hvor vi har opgjort standsalget til Have & Landskab ’15, har vi ligget markant foran sidste udstilling i 2013. Virksomhederne vil gerne ud over rampen med deres produkter og ydelser igen, så der bliver noget at glæde sig til for de besøgende,” lyder det fra Kristian Larsen.

På vej mod bedre tider

Christian Møller Christensen er ikke i tvivl om, at mange håndværkere har brug for at få pudset deres viden om reglerne af. Bestyrelsesformand og adjungeret professor Palle Kristoffersen ser tilstrømningen af udstillere som en klar indikation af, at der vitterligt er ved at komme gang i hjulene i den grønne branche.

”Opsvinget rammer tilsyneladende den grønne branche på samme tid som i det øvrige samfund. Og samtidig med de meget aktive udstillere, melder både Maskinleverandørerne, Danske Anlægsgartnere og Danske Planteskoler også om øget aktivitet i branchen,” fortæller den adjungerede professor og slotsgartner og pointerer, at ”det er meget glædeligt, at Have & Landskab denne gang skal afvikles på vej mod bedre tider i den grønne sektor.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11