23948sdkhjf

Danske deltagere klædt på til World Skills

18 unge danske elitehåndværkere er med, når verdensmesterskaberne i håndværk, World Skills 2015, åbner tirsdag aften lokal tid i Brasilien
Der er 18 unge danske elitehåndværkere med, når verdensmesterskaberne i håndværk, World Skills 2015, tirsdag aften lokal tid i Sâo Paolo i Brasilien skydes i gang med en storstilet åbningsceremoni for de i alt 1.200 unge fra 50 nationer.

De danske deltagere har forberedt sig til verdensmesterskaber akkurat som sportsstjerner, inden de skal dyste om hæder og titler. De har været i træningslejr og er både fagligt og mentalt blevet klædt på til opgaven.

Danmark har deltaget ved World Skills siden 1999, men udviklingen har skærpet konkurrencen og gjort de danske landsholdsdeltagere stadigt skarpere.

”I starten trænede man ikke. Det er man blevet langt bedre til. Men det er også nødvendigt, hvis man skal gøre sig gældende. De faglige udvalg, som sponserer deltagelsen, har været gode til at sørge for, at træningen er i orden”, siger Jesper Juul Sørensen, formand SkillsDenmark.

Mental træning

De fleste deltagere har trænet sammen med landstræner og faglærer, oftest på den tekniske skole, hvor de er uddannet eller i gang med uddannelsen.

Derudover har SkillsDenmark prøvet at gøre deltagerne klar også mentalt.

”De er alle fagligt dygtige til deres håndværk, og de fleste har deltaget i regionale mesterskaber og i DM i Skills, men World Skills er noget for sig. Opgaverne er sværere, tidspresset enormt, og der er mange tusinde tilskuere tæt på. Meget foregår derfor oppe i hovedet”, siger Theis Fatum Carlsen, der er mental coach for landsholdet.

De danske deltagere har været indkaldt til to samlinger, hvor de har skullet lære hinanden at kende og klædes mentalt på til at klare pressede situationer.

”Jeg føler, at holdet er rystet godt sammen. Der er tale om individualister, der vil gå gennem ild og vand for at præstere, men de skal også være en del af et kollektiv. De har fået værktøjer til at bevare rummeligheden og vise fleksibilitet også under pres”, siger han.

Kamp i 50 fag

Konkurrencerne i de fleste af de cirka 50 fag, heraf 13 inden for bygge- og anlægsområdet, begynder på onsdag og afsluttes lørdag. Først søndag aften udløses spændingen om, hvem der kan kalde sig verdensmester.

Konkurrencerne afvikles i det kæmpestore udstillingscenter Anhembi Park.

Arrangørerne forventer flere end 200.000 tilskuere.

Læs også: " På vej til VM i et fag han ikke kendte for fire år siden ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203