23948sdkhjf

R klar til at se på genoptjeningskrav

Det skal skabes større incitament til at tage korte ansættelser, mener De Radikale, der håber på aftale med V og S
Radikale Venstre erklærer sig nu klar til at se på et nyt dagpengesystem.

Det melder partiet ud i forbindelse med deres sommergruppemøde, der i år blev afholdt på Egelund Slot i Fredensborg. Et af det nuværende dagpengesystems store kritikpunkter har været genoptjeningsreglerne og det er dem, den radikale partiformand Morten Østergaard nu vil se på. Han var på gårdsdagens pressemøde flankeret af gruppeformand Sofie Carsten Nielsen og forsvarsordfører Martin Lidegaard.

”Vores holdning er, at det bedste for Danmark er en løsning hen over midten med Venstre, Socialdemokraterne og De Radikale. Vi er klar til en løsning, der kan skabe ro. Det gjorde den nuværende løsning, som vi selv var med til at vedtage, ikke”, sagde Sofie Carsten Nielsen.

Til oktober er den Dagpengekommission, som den daværende SR-regering nedsatte, klar med en række anbefalinger til et nyt dagpengesystem. Det har været en forudsætning for kommissionens arbejde, at en dagpengereform ikke må koste flere penge eller mindske arbejdsudbuddet. Noget både V, S og R alle bakker op om.

For Morten Østergaard er det vigtigt at et nyt dagpengesystem giver et større incitament til at tage korte ansættelser.

”Jo mere man er ude at arbejde, jo mindre er risikoen for at havne i langtidsledighed. Men nu må vi se, hvad kommissionen siger og derefter, hvad regeringen spiller ud med”, sagde han.

Dagpengekommissionen har den tidligere økonomiske vismand Nina Smith i spidsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143