23948sdkhjf

Nye skøn: Boligjobordningen vil skabe 600 job

Det er ikke meget valuta for pengene, mener økonom. S opfordrer regeringen til at sadle om og skrotte ordningen
Forventningerne til, hvor mange ekstra job genindførelsen fa Boligjobordningen kaster af sig bliver i nye skøn kraftigt nedjusteret.

Således viser et folketingssvar fra Skatteministeriet, at fradraget kun forventes at øge beskæftigelsen med 600 fuldtidspersoner.

Dermed bliver Bolig- jobordningen, der koster godt en mia. kroner, et dyrt tiltag med en skæv timing, mener chefanalytiker i Nykredit, Tore Stramer.

”Set fra en økonoms skrivebord, så viser de her tal, at man ikke får meget valuta for penge. Det er ikke et særligt effektivt middel til at skabe job i byggebranchen. Nøgletal peger på, at beskæftigelsen i byggebranchen er på vej op, boligbyggeriet er i stigning, og de offentlige bygge- og anlægsinvesteringer er på et højt niveau. Sektoren viser dermed bedre takter, og derfor kan timingen for at genindføre ordningen diskuteres”, siger han og tilføjer, at han ikke kan finde eksempler på lignende tiltag, hvor job har været så dyre.

Dyre job

Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, opfordrer regeringen til helt at droppe ordningen.

”Man skal som politiker vide, hvornår man skal standse ordninger som denne - også selv om den er populær. Det er ikke for sent, at sadle om og erkende, at Boligjob­ordningen er en meget dyr måde at skabe job på og derfor ikke nogen god prioritering af fællesskabets midler”, siger han.

Hvilken effekt på beskæftigelsen den nye grønne ordning, der træder i kraft i 2016, har, kan først beregnes, når der den konkrete udformning er forhandlet på plads, men Skatteministeriet forventer, at anvendelsen af den nye ordning vil være lidt lavere end ved den hidtidige ordning.

Boligjobordningen skal tredjebehandles i Folketinget onsdag i denne uge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125